|
manjši brokoli |
|
mala čebula |
|
korenček |
|
gomoljne zelene |
|
krompir |
|
olivnega olja |
|
masla ali margarine |
|
jušna kocka |
|
soli |
|
popra |
|
kisle smetane ali jogurta |
Topla začetna jed
Zelenjavo očistimo in narežemo na manjše kose, čebulo sesekljamo. V posodi segrejemo olje in stopimo maslo ali margarino, dodamo čebulo in malo popražimo.
Ko čebula postekleni, dodamo vso drugo zelenjavo, solimo in popramo ter na zmernem ognju mešamo in pražimo 1 minuto. Nato zalijemo z 1 l vroče vode, dodamo jušno kocko in kuhamo približno 15 minut, da se zelenjava zmehča.
S paličnim mešalnikom vse zmiksamo v gost pire, po okusu dosolimo in popramo. Kremno juho nalijemo v globoke krožnike ali skledice, nazadnje vsaki porciji dodamo še žlico smetane ali jogurta.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.