|
buče |
|
mlete govedine |
|
jajce |
|
pšeničnega zdroba |
|
soli |
|
popra |
|
sladke ali kisle smetane |
buča, pšenični zdrob, mleta govedina
Bučo očistimo in narežemo na kocke, damo v lonec, prilijemo 1 l tople vode, solimo in zavremo
Med tem v skledi zmešamo jajce, meso in zdrob, solimo in popramo. Iz zmesi z mokrimi rokami oblikujemo kot droben oreh velike kroglice, nato jih damo v lonec z bučo in vse kuhamo 20 minut.
Kroglice poberemo iz vode in jih preložimo na krožnik. Kuhano bučo in juho zmiksamo ter damo nazaj v lonec. Primešamo smetano, po okusu dosolimo in popramo, dodamo mesne kroglice, pregrejemo ter vroče postrežemo.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2025, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.