|
mala pločevinka koščkov ananasa |
|
očiščene buče |
|
moke |
|
sladkorja |
|
sladkorja z burbonsko vaniljo |
|
soli |
|
pecilnega praška |
|
sode bikarbone |
|
kakava v prahu |
|
cimeta v prahu |
|
nastrganega ingverja |
|
nasekljanih mandljev |
|
sončničnega olja |
|
jajca |
|
masla za pekač |
|
sladkorja v prahu za posip |
ananas, buča, moka
Ananas odcedimo in sok prihranimo, večje koščke narežemo. Bučo naribamo. Pečico ogrejemo na 175 stopinj. Venčni ali tortni model namažemo z maslom.
V mešalno skledo presejemo moko, jo pomešamo s soljo, sladkorjem, vaniljinim sladkorjem, pecilnim praškom, sodo, kakavom in cimetom. Nato primešamo mandlje, koščke ananasa, 0,75 dl ananasovega soka in olje.
Posebej stepemo jajca, jih zmešamo z naribano bučo in ingverjem ter primešamo zmesi iz moke. Testo stresemo v pripravljen model, ga postavimo v ogreto pečico in najprej pečemo 15 minut po spodnji strani, nato temperaturo znižamo na 165 stopinj in pečemo še 1 uro.
Pečen kolač pustimo, da se malo ohladi, nato ga zvrnemo na pladenj, posujemo s sladkorjem v prahu, razrežemo in ponudimo.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.