Bučni kolač z ananasom

Čas priprave:

1 h 15 min

Tip jedi:

Sladice in peciva

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Bučni kolač z ananasom
Sestavine
Št. oseb
mala pločevinka koščkov ananasa
očiščene buče
moke
sladkorja
sladkorja z burbonsko vaniljo
soli
pecilnega praška
sode bikarbone
kakava v prahu
cimeta v prahu
nastrganega ingverja
nasekljanih mandljev
sončničnega olja
jajca
masla za pekač
sladkorja v prahu za posip

Opis

ananas, buča, moka

Priprava

Ananas odcedimo in sok prihranimo, večje koščke narežemo. Bučo naribamo. Pečico ogrejemo na 175 stopinj. Venčni ali tortni model namažemo z maslom.

V mešalno skledo presejemo moko, jo pomešamo s soljo, sladkorjem, vaniljinim sladkorjem, pecilnim praškom, sodo, kakavom in cimetom. Nato primešamo mandlje, koščke ananasa, 0,75 dl ananasovega soka in olje.

Posebej stepemo jajca, jih zmešamo z naribano bučo in ingverjem ter primešamo zmesi iz moke. Testo stresemo v pripravljen model, ga postavimo v ogreto pečico in najprej pečemo 15 minut po spodnji strani, nato temperaturo znižamo na 165 stopinj in pečemo še 1 uro.

Pečen kolač pustimo, da se malo ohladi, nato ga zvrnemo na pladenj, posujemo s sladkorjem v prahu, razrežemo in ponudimo.

#nasazenazenska
nasazenazenska

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.