|
(1 skodelica) bulgurja |
|
večje pločevinke tunine v olivnem olju |
|
rdeče paprike |
|
vloženih artičok (v olju ali v slanici) |
|
skodelice izkoščičenih črnih oliv |
|
sesekljanega peteršilja |
|
soli in popra |
|
olivnega olja |
|
limoninega soka |
bulgur, tunina v olivnem olju, artičoke...
V kozici zavremo 2 skodelici vode, jo posolimo, dodamo bulgur, na blagem ognju pokrito kuhamo približno 15 minut in odstavimo. Papriko očistimo in narežemo na kvadratke. V kozici ali manjši ponvi segrejemo 2 žlici olja in nekaj žlic vode, dodamo kvadratke paprike, solimo in popramo ter dušimo 5 minut.
V skledo stresemo tunino in jo z vilicami razdrobimo na koščke, dodamo ohlajen bulgur, artičoke, papriko, olive in peteršilj. Vse dobro premešamo, po okusu dosolimo in popramo ter zabelimo z oljem in okisamo z limoninim sokom ali kisom.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.