Češnjeva torta

Čas priprave:

1 h

Tip jedi:

Sladice in peciva

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5. AktivnaZahtevnost 5 od 5
Češnjeva torta
Sestavine
Št. oseb
piškotnih drobtin
masla
beljak
sira mascarpone
četrtmastne skute
sladkorja
jajc
češenj
sladke smetane
vanilijevega sladkorja
praženih mandljev za okras

Opis

Najboljše torte z okusom sadja

Priprava

Piškotne drobtine zmešamo z raztopljenim maslom in beljakom. Maso razporedimo v model za torto premera 22 cm in malo potlačimo.

Jajci in sladkor penasto stepemo. Skuto in mascarpone zmešamo skupaj in primešamo v jajčno zmes. Po podlagi razporedimo češnje, ki smo jim prej odstranili koščice, jih prelijemo s kremo in zmes poravnamo. Torto pečemo 50 minut na 165 stopinjah. Ko je torta pečena, jo v modelu ohladimo. Sladko smetano skupaj z vaniljinim sladkorjem stepemo in z njo premažemo ohlajeno torto. Odstranimo obroč, zrežemo na dvanajst kosov ter okrasimo s svežimi češnjami in praženimi mandlji.

#obraziavenija
obraziavenija

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.