|
beljaki |
|
sladkorja v prahu |
|
zmletih mandljev |
|
zmletih lešnikov |
|
vanilijevega sladkorja |
|
mletega cimeta |
|
(noževa konica) mletih nageljnovih žbic |
70 zvezdic - mandeljni, lešniki, cimet...
Beljake stepemo v trd sneg. Po žlicah dodajamo snegu sladkor v prahu in stepamo toliko časa, da dobimo gosto sladko peno. Štiri žlice sladkega snega prihranimo za premaz. V preostali sneg zamešamo mandlje, lešnike in dišave ter zamesimo testo.
Testo razvaljamo na delovni površini, potreseni s sladkorjem v prahu, na 1/2 cm debelo in z modelčkom izrežemo zvezdice. Položimo jih na pekač, obložen s papirjem za peko, in premažemo s prihranjenim sladkim snegom.
Pekač postavimo v pečico, segreto na 140 °C, in pečemo od 15 do 20 minut. Piškoti morajo ostati še malo mehki, sneg pa bel.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.