|
moke |
|
pecilnega praška |
|
margarine |
|
sladkorja v prahu |
|
vanilijevega sladkorja |
|
sesekljanih orehov |
|
jajce |
|
marmelade |
|
naribane limonine lupinice |
|
sesekljanih orehov (sestavine za orehov nadev) |
|
sladkorja v prahu |
|
vanilijevega sladkorja |
|
beljak |
|
(rebri) jedilne čokolade (sestavine za glazuro) |
|
maslo |
|
kandirano sadje |
orehi, marmelada, moka...
Moko presejemo ter ji dodamo pecilni prašek in razdrobljeno margarino. Dodamo še druge sestavine in hitro pregnetemo v krhko testo, ki naj počiva na hladnem pol ure.
Nato testo na tanko razvaljamo in z okroglimi nazobčanimi modelčki izrežemo kroge. Namažemo jih z marmelado in po vrhu damo nekaj orehovega nadeva, ki smo ga pripravili tako, da smo vse sestavine zanj zmešali.
Pečemo 20 minut na 180 °C. Na koncu krapke okrasimo s čokoladno glazuro (čokolado in maslo segrevamo, da se stopita) in s koščkom kandiranega sadja.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.