|
jajce |
|
soli |
|
tekočega sladila |
|
ruma |
|
polnozrnate pšenične moke |
|
pecilnega praška |
|
margarine |
|
jagod |
|
rumenjak |
|
vanilija |
|
lahke skute |
|
limoninega soka |
|
beljak |
|
lističi bele želatine |
|
praženih mandljevih lističev |
Sestavina za 12 kosov, testo in krema
Pečico segrejemo na 180 stopinj. Jajce razžvrkljamo z soljo, sladilom in rumom. Dodamo moko, pecilni prašek in margarino ter zgnetemo v gladko testo.
Razvaljamo ga na pomokani površini in položimo v tortni model (premer 24 cm). Pečemo 15 minut.
Medtem očistimo jagode in jih razpolovimo. Rumenjak zmešamo z vaniljevo sredico, skuto, sladilom in limoninim sokom. Beljak stepemo v sneg in ga počasi vmešamo v skutno zmes. Želatino razpustimo po navodilih z vrečke in vmešamo v kremo.
Po pečenem tortnem dnu razporedimo pol skutine mase, obložimo z jagodami in zalijemo še s preostankom skutne kreme. Za dve uri postavimo na hladno, potem odstranimo model in robove torte okrasimo z mandlji.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2025, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.