Screenshot_2
Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec gospodinjskih aparatov, ki jih je imel vsak jugoslovanski dom

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

njena.si
njena.si njena.si
Jagodno-skutna torta

Čas priprave:

2 h 15 min

Tip jedi:

Sladice in peciva

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5. AktivnaZahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Jagodno-skutna torta
Sestavine
Št. oseb
jajce
soli
tekočega sladila
ruma
polnozrnate pšenične moke
pecilnega praška
margarine
jagod
rumenjak
vanilija
lahke skute
limoninega soka
beljak
lističi bele želatine
praženih mandljevih lističev

Opis

Sestavina za 12 kosov, testo in krema

Priprava

Pečico segrejemo na 180 stopinj. Jajce razžvrkljamo z soljo, sladilom in rumom. Dodamo moko, pecilni prašek in margarino ter zgnetemo v gladko testo.

Razvaljamo ga na pomokani površini in položimo v tortni model (premer 24 cm). Pečemo 15 minut.

Medtem očistimo jagode in jih razpolovimo. Rumenjak zmešamo z vaniljevo sredico, skuto, sladilom in limoninim sokom. Beljak stepemo v sneg in ga počasi vmešamo v skutno zmes. Želatino razpustimo po navodilih z vrečke in vmešamo v kremo.

Po pečenem tortnem dnu razporedimo pol skutine mase, obložimo z jagodami in zalijemo še s preostankom skutne kreme. Za dve uri postavimo na hladno, potem odstranimo model in robove torte okrasimo z mandlji.