|
jagod |
|
jagodne marmelade |
|
moke |
|
pecilnega praška |
|
sladkorja |
|
jajce |
|
soli |
|
mleka |
|
olja ali masla |
jagode, testo, jagodna marmelada
V skledi zmešamo moko, pecilni prašek, sol in sladkor. Posebej stepemo jajce, ga zmešamo z mlekom in med mešanjem prilijemo moki. Vse sestavine gladko zmešamo in mešamo ali miksamo toliko časa, da se začnejo delati mehurčki.
Malo teflonsko ponev dobro segrejemo in namažemo z oljem ali maslom. V njej spečemo malo debelejše palačinke in vmes ponev mažemo z oljem ali maslom.
Jagode očistimo. V posodici segrejemo marmelado, ki jo razredčimo z nekaj žlicami vroče vode, dodamo jagode in prevremo. Še vroče ponvičnike sproti zlagamo na kupček in vsakega prelijemo z razredčeno marmelado, nato jih obložimo še z jagodami.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.