Ciplji z zelišči iz pečice

Čas priprave:

50 min

Tip jedi:

Ribje jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Ciplji z zelišči iz pečice
Sestavine
Št. oseb
manjša ciplja na osebo
manjše čebule
manjši paradižniki
olja
olivnega olja
svežega peteršilja
sesekljanih svežih zelišč (rožmarina, timijana, origana, koprca)
soli
popra

Opis

cipli, zelišča, paradižnik

Priprava

Ribe očistimo. Čebulo olupimo in narežemo na kolobarčke. Paradižnike narežemo na koleščke. Peteršilj sesekljamo, zmešamo s sesekljanimi zelišči, soljo, poprom in olivnim oljem. V očiščeno trebušno votlino vsake ribe damo nekaj zeliščne mešanice z oljem.

Pečico ogrejemo na 190 stopinj. Pekač namažemo z oljem, obložimo s kolobarčki čebule in koleščki paradižnika. Ribe zložimo v pekač in jih premažemo s preostalo zeliščno mešanico. Pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo približno 30 minut.

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.