|
veliki, zreli in čvrsti breskvi |
|
mleka |
|
sladke smetane |
|
rjavega trsnega sladkorja |
|
vaniljin sladkor |
|
moke |
|
masla |
|
manjša jajca |
|
zvrhana mandljevih lističev |
Sladke breskve, ki so dozorele na vročem poletnem soncu, so odlične za pripravo različnih sladic. Na krhlje narezane dajemo v zavitke, na pite, kolače in podobne sladke dobrote.
Plitev pekač namažemo z maslom. Pečico ogrejemo na 170 stopinj. Breskvi umijemo, in narežemo na koščke. Mleko malo segrejemo, odstavimo in dodamo preostalo maslo, da se stopi.
Jajca, sladkor in vaniljin sladkor stepemo. Nato primešamo moko, prilijemo mleko in smetano ter vse gladko zmešamo. Testo nalijemo v pekač, obložimo s koščki breskev in potresemo z mandljevimi lističi. Po želji lahko dodamo še nekaj malin, robidnic ali borovnic.
Pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo približno 45 minut. Če uporabimo manjše porcijske pekače, se čas pečenja skrajša za 10 do 15 minut. Pečeno sladico pustimo, da se ohladi in postrežemo.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.