Clafoutis z breskvami in mandlji

Čas priprave:

1 h 5 min

Tip jedi:

Sladice in peciva

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Clafoutis z breskvami in mandlji
Sestavine
Št. oseb
veliki, zreli in čvrsti breskvi
mleka
sladke smetane
rjavega trsnega sladkorja
vaniljin sladkor
moke
masla
manjša jajca
zvrhana mandljevih lističev

Opis

Sladke breskve, ki so dozorele na vročem poletnem soncu, so odlične za pripravo različnih sladic. Na krhlje narezane dajemo v zavitke, na pite, kolače in podobne sladke dobrote.

Priprava

Plitev pekač namažemo z maslom. Pečico ogrejemo na 170 stopinj. Breskvi umijemo, in narežemo na koščke. Mleko malo segrejemo, odstavimo in dodamo preostalo maslo, da se stopi.

Jajca, sladkor in vaniljin sladkor stepemo. Nato primešamo moko, prilijemo mleko in smetano ter vse gladko zmešamo. Testo nalijemo v pekač, obložimo s koščki breskev in potresemo z mandljevimi lističi. Po želji lahko dodamo še nekaj malin, robidnic ali borovnic.

Pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo približno 45 minut. Če uporabimo manjše porcijske pekače, se čas pečenja skrajša za 10 do 15 minut. Pečeno sladico pustimo, da se ohladi in postrežemo.

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.