|
masla |
|
jajc in 2 rumenjaka |
|
skute |
|
soli |
|
pšeničnega zdroba |
|
moke |
|
olja |
Sestavine za 12 kosov: jajca, skuta, pšenični zdrob...
V skledi najprej zmiksamo maslo, jajci in rumenjaka, nato dodamo pol žličke soli in skuto ter dobro premešamo. Nazadnje primešamo še zdrob in 100 g moke in testo pustimo počivati približno 20 minut.
V veliki posodi zavremo približno 3 l vode, ko zavre, dodamo 1 žlico soli in 1 žlico olja. Iz testa s pomokanimi rokami oblikujemo 12 cmokov, jih vložimo v vrelo vodo in na zmernem ognju kuhamo 20 minut. Kuhane cmoke s penovko poberemo iz vode in jih ponudimo kot prilogo k mesnim jedem.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.