|
fileti bele ribe brez kosti in kože (orade, brancina, morskega lista ...) |
|
moke |
|
jajc |
|
šalotke ali 1 manjša bela čebula |
|
mlade špinače |
|
dolgozrnatega riža |
|
masla |
|
olja |
|
soli |
Sestavine za 2 odrasli osebi in 2 otroka: fileti bele ribe brez kosti in kože, dolgozrnati riž, mlada špinača...
Ribje filete narežemo na pasove in jih povaljamo v moki, ki smo jo pomešali s pol žličke soli. Špinačo očistimo, operemo in dobro odcedimo. Šalotko ali čebulico na drobno sesekljamo.
V posodi na maslu in eni žlici olja dušimo šalotko in odcejeno špinačo in večkrat premešamo. Ko se špinača zmehča, dodamo riž, malo posolimo, premešamo in prilijemo 3 dl vroče vode. Pokrito dušimo in vmes po potrebi prilivamo vodo, da se riž skuha.
Kose ribe postopoma pomočimo v stepeno jajce in v ponvi na treh žlicah olja na hitro zlato ocvremo. Vmes jih obrnemo, nazadnje ocvrte kose ribe odcedimo na papirnatih brisačah in takoj nato postrežemo s špinačnim rižem.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.