|
moke |
|
sladkorja |
|
masla ali margarine za testo in 100 g masla za nadev |
|
jajca |
|
soli |
|
temne čokolade |
|
rjavega sladkorja |
|
zmletih orehov, mandljev ali lešnikov |
|
nadrobljenega kuhanega kostanja |
|
sladkorja v prahu (po želji) |
moka, sladkor, kostanj, jajca....
Plitev okrogel pekač ali tortni model namažemo z maslom ali margarino in potresemo z moko. Moki primešamo ščepec soli in 2 žlici sladkorja, dodamo 120 g na kockice narezanega masla ali margarine in maščobo s prsti vtremo v moko, da dobimo drobtinasto zmes. Dodamo rumenjak, ki smo ga pomešali z 2 žlicama mlačne vode, in hitro zgnetemo v testo. Pečico ogrejemo na 180 stopinj.
V skledi nad soparo stopimo nalomljeno čokolado. Posebej stepemo 4 beljake s ščepcem soli v čvrst sneg. V drugi skledi penasto umešamo 100 g masla in rjavi sladkor. Nato med mešanjem postopoma dodamo 3 rumenjake. Previdno primešamo zmlete orehe, stopljeno čokolado in nadrobljen kostanj in nazadnje še beljakov sneg.
Testo zvaljamo in damo v pekač, odvečno testo, ki visi čez rob, odrežemo. Nadev stresemo v pripravljen pekač, ga postavimo v ogreto pečico in pečemo približno 35 minut. Ohlajeno pito po želji posujemo s sladkorjem v prahu.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2025, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.