|
velikih zrelih in čvrstih hrušk |
|
dobre temne čokolade |
|
sladkorja |
|
masla |
|
suhega belega vina |
Cele ali prepolovljene in olupljene lahko dušimo ali pečemo v belem ali rdečem vinu, posebna poslastica, ki jo pozna ves svet, pa so s čokolado oblite hruške.
Hruške olupimo in jim odstranimo muho in peščišče, pecelj pa pustimo. V primerno visoki posodi na stopljenem maslu hruške z vseh strani malo popečemo. Nato jih postavimo pokonci, poškropimo z vinom in potresemo s sladkorjem. Pokrito jih dušimo še toliko časa, da se skuhajo, vendar ostanejo čvrste. Med dušenjem jih še nekajkrat poškropimo z vinom.
Dušene hruške vzamemo iz posode, jih odcedimo in preložimo na krožnik, da se popolnoma ohladijo. Čokolado nalomimo na koščke in jo stopimo nad soparo. Hruške oblijemo oziroma premažemo s čokolado, nato jih postavimo v hladilnik, da se čokolada strdi.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.