Čokoladne hruške

Čas priprave:

50 min

Tip jedi:

Sladice in peciva

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5. AktivnaZahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Čokoladne hruške
Sestavine
Št. oseb
velikih zrelih in čvrstih hrušk
dobre temne čokolade
sladkorja
masla
suhega belega vina

Opis

Cele ali prepolovljene in olupljene lahko dušimo ali pečemo v belem ali rdečem vinu, posebna poslastica, ki jo pozna ves svet, pa so s čokolado oblite hruške.

Priprava

Hruške olupimo in jim odstranimo muho in peščišče, pecelj pa pustimo. V primerno visoki posodi na stopljenem maslu hruške z vseh strani malo popečemo. Nato jih postavimo pokonci, poškropimo z vinom in potresemo s sladkorjem. Pokrito jih dušimo še toliko časa, da se skuhajo, vendar ostanejo čvrste. Med dušenjem jih še nekajkrat poškropimo z vinom.

Dušene hruške vzamemo iz posode, jih odcedimo in preložimo na krožnik, da se popolnoma ohladijo. Čokolado nalomimo na koščke in jo stopimo nad soparo. Hruške oblijemo oziroma premažemo s čokolado, nato jih postavimo v hladilnik, da se čokolada strdi.

#nasazenazenska
nasazenazenska

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.