|
masla ali margarine |
|
temne čokolade |
|
jajca |
|
sladkorja |
|
moke |
|
pecilnega praška |
|
kokosovih kosmičev |
temna čokolada, moka, maslo. KORISTNI NASVETI - Jajca, maslo in druge sestavine vzamemo iz hladilnika najmanj pol ure pred peko. - V receptih količine posameznih sestavin pogosto merimo s skodelicami, da ne potrebujemo tehtnice. Prostornina skodelice je 2,5 dl. - Moko pomešamo s pecilnim praškom in presejemo, zato da je testo rahlejše. - Če je testo pečeno, preverimo tako, da vanj zapičimo zobotrebec. Če je ta suh, ko ga izvlečemo, je pecivo pečeno. …………………………………………………………………………………….
Maslo in na koščke nalomljeno čokolado damo v kozico ali v skledo nad soparo in stopimo. Pečico ogrejemo na 175 stopinj. Manjši pravokotni pekač namažemo z maslom in dno obložimo s papirjem za peko.
V skledi najprej stepemo jajca in sladkor, nato med mešanjem primešamo mlačno stopljeno čokolado in maslo, moko s pecilnim praškom in nazadnje še kokos.
Testo stresemo v pekač in površino poravnamo. Pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo približno 30 minut. Pečen kolač pustimo, da se ohladi, nato ga narežemo na kocke. Po želji lahko kolač okrasimo tako, da ga namažemo s kislo smetano in potresemo s kokosom.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.