Čokoladni kolač s kokosom

Čas priprave:

30 min

Tip jedi:

Sladice in peciva

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Čokoladni kolač s kokosom
Sestavine
Št. oseb
masla ali margarine
temne čokolade
jajca
sladkorja
moke
pecilnega praška
kokosovih kosmičev

Opis

temna čokolada, moka, maslo. KORISTNI NASVETI - Jajca, maslo in druge sestavine vzamemo iz hladilnika najmanj pol ure pred peko. - V receptih količine posameznih sestavin pogosto merimo s skodelicami, da ne potrebujemo tehtnice. Prostornina skodelice je 2,5 dl. - Moko pomešamo s pecilnim praškom in presejemo, zato da je testo rahlejše. - Če je testo pečeno, preverimo tako, da vanj zapičimo zobotrebec. Če je ta suh, ko ga izvlečemo, je pecivo pečeno. …………………………………………………………………………………….

Priprava

Maslo in na koščke nalomljeno čokolado damo v kozico ali v skledo nad soparo in stopimo. Pečico ogrejemo na 175 stopinj. Manjši pravokotni pekač namažemo z maslom in dno obložimo s papirjem za peko.

V skledi najprej stepemo jajca in sladkor, nato med mešanjem primešamo mlačno stopljeno čokolado in maslo, moko s pecilnim praškom in nazadnje še kokos.

Testo stresemo v pekač in površino poravnamo. Pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo približno 30 minut. Pečen kolač pustimo, da se ohladi, nato ga narežemo na kocke. Po želji lahko kolač okrasimo tako, da ga namažemo s kislo smetano in potresemo s kokosom.

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.