138mv Svet24.si

Poročil se je modrijan Rok Švab

vid1 Svet24.si

»Draga hči, rad te imam in vedno se boš lahko ...

putin ruska kapelica bobo2 Necenzurirano

Vsi naši rusofili #kolumna

nina krajnik-pl Reporter.si

Vili Kovačič nad Nino Krajnik: Tvoja ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić poskrbel za obilo smeha! Takole je ...

exatlon-tekma Njena.si

Exatlon: Ni vse tako, kot je videti z domačega ...

prepelic-tobey Ekipa24.si

Spet se dviga prah! Kaj to pomeni za slovensko ...

Čas priprave:

Skupni čas 4 h

Tip jedi:

Tip jedi Sladice in peciva

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5. AktivnaZahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Sestavine
3 kosi Veliki beljaki
150 g sladkor
1 žlica Vaniljev ekstrakt
1 žlička Kis
100 g Črna čokolada, stopljena in ohlajena
2 pesti Sveže jagodičevje, po želji

Opis

Posladkajte se!

Priprava

Pečico ogrejemo na 100 ºC. Pekač obložimo s papirjem za peko.

Beljake damo v veliko skledo. Z ročnim stepalnikom jih stepamo pri srednji hitrosti. Mešalnika ne ugasnemo, temveč ob nepretrganem mešanju beljakom dodamo sladkor in stepemo čvrst sneg. Prilijemo kis in vaniljev ekstrakt ter stepamo še toliko časa, da se masa poenoti.

K beljakom prilijemo stopljeno in ohlajeno čokolado ter jo z gumijasto lopatko previdno primešamo. Ne umešamo je povsem, saj želimo, da so španski vetrci dvobarvni.

Z veliko žlico na papir za peko naložimo šest velikih kupčkov. Pečemo jih približno 2 uri oziroma tako dolgo, da so na površini suhi na otip. Pečico ugasnemo in španske vetrce pustimo v pečici še 2 uri, da se popolnoma ohladijo. Medtem pečice ne odpiramo.

Španske vetrce z rokami ali s kovinsko lopatko dvignemo s pekača in jih preložimo na servirni krožnik. Če želimo, jih lahko postrežemo s svežim jagodičevjem.