duša Dobra karma

Ob smrti bo z vsemi nami samo ena sopotnica ...

1_nuša rojs Svet24.si

Nuša Rojs: Bila sem presenečena, ko sem ...

milan kucan Reporter.si

Kučan šokiral z izjavo: »Treba je verjeti ...

boris johnson1 Svet24.si

Boris Johnson obljubil tableto proti covidu

janez pogorelec pl2 Necenzurirano

Vplivni član NSi zaradi Janše ostal brez funkcije

Profimedia Madonna Odkrito.si

Tako razkošno vilo si je v času koronavirusa ...

potresna ogroženost 1000 let Odkrito.si

Ali Slovenijo čaka rušilni potres?

Čas priprave:

Skupni čas 4 h

Tip jedi:

Tip jedi Sladice in peciva

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5. AktivnaZahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Sestavine
3 kosi Veliki beljaki
150 g sladkor
1 žlica Vaniljev ekstrakt
1 žlička Kis
100 g Črna čokolada, stopljena in ohlajena
2 pesti Sveže jagodičevje, po želji

Opis

Posladkajte se!

Priprava

Pečico ogrejemo na 100 ºC. Pekač obložimo s papirjem za peko.

Beljake damo v veliko skledo. Z ročnim stepalnikom jih stepamo pri srednji hitrosti. Mešalnika ne ugasnemo, temveč ob nepretrganem mešanju beljakom dodamo sladkor in stepemo čvrst sneg. Prilijemo kis in vaniljev ekstrakt ter stepamo še toliko časa, da se masa poenoti.

K beljakom prilijemo stopljeno in ohlajeno čokolado ter jo z gumijasto lopatko previdno primešamo. Ne umešamo je povsem, saj želimo, da so španski vetrci dvobarvni.

Z veliko žlico na papir za peko naložimo šest velikih kupčkov. Pečemo jih približno 2 uri oziroma tako dolgo, da so na površini suhi na otip. Pečico ugasnemo in španske vetrce pustimo v pečici še 2 uri, da se popolnoma ohladijo. Medtem pečice ne odpiramo.

Španske vetrce z rokami ali s kovinsko lopatko dvignemo s pekača in jih preložimo na servirni krožnik. Če želimo, jih lahko postrežemo s svežim jagodičevjem.