Čokoladni španski vetrci

Čas priprave:

4 h

Tip jedi:

Sladice in peciva

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5. AktivnaZahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Čokoladni španski vetrci
Sestavine
Št. oseb
Veliki beljaki
sladkor
Vaniljev ekstrakt
Kis
Črna čokolada, stopljena in ohlajena
Sveže jagodičevje, po želji

Opis

Posladkajte se!

Priprava

Pečico ogrejemo na 100 ºC. Pekač obložimo s papirjem za peko.

Beljake damo v veliko skledo. Z ročnim stepalnikom jih stepamo pri srednji hitrosti. Mešalnika ne ugasnemo, temveč ob nepretrganem mešanju beljakom dodamo sladkor in stepemo čvrst sneg. Prilijemo kis in vaniljev ekstrakt ter stepamo še toliko časa, da se masa poenoti.

K beljakom prilijemo stopljeno in ohlajeno čokolado ter jo z gumijasto lopatko previdno primešamo. Ne umešamo je povsem, saj želimo, da so španski vetrci dvobarvni.

Z veliko žlico na papir za peko naložimo šest velikih kupčkov. Pečemo jih približno 2 uri oziroma tako dolgo, da so na površini suhi na otip. Pečico ugasnemo in španske vetrce pustimo v pečici še 2 uri, da se popolnoma ohladijo. Medtem pečice ne odpiramo.

Španske vetrce z rokami ali s kovinsko lopatko dvignemo s pekača in jih preložimo na servirni krožnik. Če želimo, jih lahko postrežemo s svežim jagodičevjem.

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.