Črna leča z bučkami

Čas priprave:

40 min

Tip jedi:

Glavne jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5. AktivnaZahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Črna leča z bučkami
Sestavine
Št. oseb
(skodelica) črne leče
zelene bučke
ali 2 korenčka
steblo pora
olja
(1 skodelica) čiste zelenjavne ali kokošje juhe
sesekljanega peteršilja

Opis

črna leča, zelena bučka, korenček...

Priprava

Lečo v malo osoljeni vodi kuhamo 25 minut. Zelenjavo očistimo, por narežemo na rezinice, korenček in bučko na manjše kocke.

V posodi na olju najprej popražimo por, da se malo zmehča, vendar ne sme porumeneti. Poru dodamo korenček in odcejeno lečo, prilijemo vročo juho in pokrito kuhamo 10 minut. Nato dodamo še bučko, po okusu dosolimo in popramo, premešamo ter kuhamo še nekaj minut, da se bučka zmehča. Nazadnje jed potresemo s peteršiljem in postrežemo.

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.