|
(skodelica) črne leče |
|
zelene bučke |
|
ali 2 korenčka |
|
steblo pora |
|
olja |
|
(1 skodelica) čiste zelenjavne ali kokošje juhe |
|
sesekljanega peteršilja |
črna leča, zelena bučka, korenček...
Lečo v malo osoljeni vodi kuhamo 25 minut. Zelenjavo očistimo, por narežemo na rezinice, korenček in bučko na manjše kocke.
V posodi na olju najprej popražimo por, da se malo zmehča, vendar ne sme porumeneti. Poru dodamo korenček in odcejeno lečo, prilijemo vročo juho in pokrito kuhamo 10 minut. Nato dodamo še bučko, po okusu dosolimo in popramo, premešamo ter kuhamo še nekaj minut, da se bučka zmehča. Nazadnje jed potresemo s peteršiljem in postrežemo.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2025, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.