|
piščančjih perutnic |
|
piščančjih želodčkov |
|
korenčka |
|
steblo pora |
|
gomolj zelene |
|
instantne moke za ajdove žgance |
|
olja |
|
sol in poper |
|
timijana |
|
sesekljanega peteršilja |
piščančje perutnice, želodčki, zelenjava, ajdovi žganci
Perutnice in želodčke narežemo na manjše koščke. Olupljena korenčka in por narežemo na koleščke, zeleno olupimo in narežemo na paličice ali kocke. V posodi segrejemo 3 žlice olja, dodamo meso in narezano zelenjavo, mešamo in pražimo toliko časa, da se meso popeče in zelenjava malo zmehča.
Solimo in popramo, prilijemo približno 5 dl vroče vode, dodamo timijan, zavremo in na zmernem ognju pokrito kuhamo približno 30 minut. Nazadnje dodamo peteršilj.
Medtem v slan krop zakuhamo ajdovo moko in mešamo od 2 do 3 minute. Glede količine vode se ravnamo po navodilih, ki so napisana na vrečki. Pokrito pustimo stati nekaj minut, nato z vilicami nadrobimo. V ponvi segrejemo 2 žlici olja, dodamo nadrobljene žgance in jih na hitro prepražimo. Žgance ponudimo z ragujem.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2025, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.