Piščančji ragu z ajdovimi žganci

Čas priprave:

50 min

Tip jedi:

Glavne jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Piščančji ragu z ajdovimi žganci
Sestavine
Št. oseb
piščančjih perutnic
piščančjih želodčkov
korenčka
steblo pora
gomolj zelene
instantne moke za ajdove žgance
olja
sol in poper
timijana
sesekljanega peteršilja

Opis

piščančje perutnice, želodčki, zelenjava, ajdovi žganci

Priprava

Perutnice in želodčke narežemo na manjše koščke. Olupljena korenčka in por narežemo na koleščke, zeleno olupimo in narežemo na paličice ali kocke. V posodi segrejemo 3 žlice olja, dodamo meso in narezano zelenjavo, mešamo in pražimo toliko časa, da se meso popeče in zelenjava malo zmehča.

Solimo in popramo, prilijemo približno 5 dl vroče vode, dodamo timijan, zavremo in na zmernem ognju pokrito kuhamo približno 30 minut. Nazadnje dodamo peteršilj.

Medtem v slan krop zakuhamo ajdovo moko in mešamo od 2 do 3 minute. Glede količine vode se ravnamo po navodilih, ki so napisana na vrečki. Pokrito pustimo stati nekaj minut, nato z vilicami nadrobimo. V ponvi segrejemo 2 žlici olja, dodamo nadrobljene žgance in jih na hitro prepražimo. Žgance ponudimo z ragujem.

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.