Cvetača s papriko v omaki

Čas priprave:

25 min

Tip jedi:

Zelenjavne jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Cvetača s papriko v omaki
Sestavine
Št. oseb
manjša glava cvetače
čebula
steblo beljene zelene
rdeča paprika
kurkume
indijske začimbne mešanice Bombay masala
olja

Opis

cvetača, paprika, riž

Priprava

Cvetačo očistimo in razdelimo na cvetke. Čebulo olupimo in narežemo na lističe, papriki očistimo in narežemo na trakove.

V posodi segrejemo olje, dodamo kurkumo in čebulo, pražimo in mešamo, da čebula postekleni. Nato dodamo cvetačo in papriko, mešamo in pražimo 2 minuti. Zelenjavo solimo, dodamo začimbno mešanico, prilijemo manjšo zajemalko vode in dušimo še 10 minut, da tekočina izpari in se zelenjava skuha, vendar ostane še čvrsta. Ponudimo s kuhanim ali dušenim dolgozrnatim rižem, lahko tudi s kuhanim ali pečenim krompirjem

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.