|
manjša glava cvetače |
|
čebula |
|
steblo beljene zelene |
|
rdeča paprika |
|
kurkume |
|
indijske začimbne mešanice Bombay masala |
|
olja |
cvetača, paprika, riž
Cvetačo očistimo in razdelimo na cvetke. Čebulo olupimo in narežemo na lističe, papriki očistimo in narežemo na trakove.
V posodi segrejemo olje, dodamo kurkumo in čebulo, pražimo in mešamo, da čebula postekleni. Nato dodamo cvetačo in papriko, mešamo in pražimo 2 minuti. Zelenjavo solimo, dodamo začimbno mešanico, prilijemo manjšo zajemalko vode in dušimo še 10 minut, da tekočina izpari in se zelenjava skuha, vendar ostane še čvrsta. Ponudimo s kuhanim ali dušenim dolgozrnatim rižem, lahko tudi s kuhanim ali pečenim krompirjem
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.