|
približno 20 x 25 cm velikih listov vlečenega testa |
|
mletega mesa (mešanega ali govejega) |
|
korenček |
|
čebula |
|
steblo beljene zelene |
|
olja |
|
soli |
|
popra |
|
sladke paprike |
|
naribanega trdega sira |
|
stepeno jajce |
vlečeno testo, mleto meso, čebula
Zelenjavo na drobno sesekljamo. V posodi na vročem olju prepražimo sesekljano zelenjavo in meso. Solimo in popramo, začinimo s sladko papriko in timijanom, prilijemo nekaj žlic vode in pokrito dušimo 15 minut. Odstavimo in pustimo, da se meso ohladi, nato primešamo sir.
Jajce, 1 ščep soli in 2 žlici vode stepemo. Na krajši konec vsakega lista testa damo nekaj nadeva, stranska robova zapognemo, da nadev ob straneh ne bo uhajal, in zvijemo. Zvitke zložimo na pekač, ki smo ga obložili s papirjem za peko, in jih premažemo s stepenim jajcem. Pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo približno od 15 do 20 minut.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.