harald-k, trojni-umor, zagreb Svet24.si

Harald policistom pojasnil, da so se otroci ...

EU Digitalno COVID potrdilo Svet24.si

Pozor, če ste digitalno covidno potrdilo ...

blato Pivola Svet24.si

Odpadno blato odstranjeno, a nekaj še vedno smrdi

vili kovacic bobo Reporter.si

Ivan Gale proti Viliju Kovačiču: Sama hudobija ...

milan krek Necenzurirano

Seminarska naloga Milana Kreka #kolumna

Dominik Visočnik in Nika Belčić Njena.si

Nika in Dominik: Nič ni bilo resnično prikazano

kajtazovic Ekipa24.si

Zaradi Kajtazovića REVOLT V STOŽICAH!!! Dva sta ...

Čas priprave:

Skupni čas 25 min

Tip jedi:

Tip jedi Sladice in peciva

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5. AktivnaZahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Sestavine
100 g Kokosova maščoba
120 g Kakav v prahu
80 g Javorjev sirup ali med
1 ščepec Vanilja
1 ščepec sol

Opis

Čokolada bo imela bolj kremasto strukturo, če boste namesto kokosovega olja uporabili kakavovo maslo. Namesto vanilje ali skupaj z njo lahko čokoladi dodate tudi druge začimbe oz. dodatke: metin ekstrakt, cimet, kavo … V maso lahko umešate tudi različne vrste oreškov ali suhega sadja.

Priprava

V manjši posodi počasi stopite kokosovo maščobo. V skledo dajte kakav v prahu, javorov sirup, vaniljo in sol. Prilijte stopljeno kokosovo maščobo in temeljito zmešajte.

S čokolado napolnite silikonske modele ali pa jo razporedite po s papirjem za peko obloženem pekaču.

Postavite jo v hladilnik, da se strdi (za najmanj eno uro). Nato jo odstranite iz modela oz. narežite na koščke.

Hranite jo v hladilniku.

Brez laktoze, brez glutena, za vegane.