utopitev, roka Svet24.si

15-letnik med plavanjem izginil pod gladino, ...

sveče Svet24.si

Upanje je ugasnilo že pred dnevi, zdaj se je ...

tonin-novak-ljudmila_bobo Reporter.si

V NSI panika zaradi padca v anketah, nekateri bi ...

edvard kadic Svet24.si

Promocija cepljenja: kaj smo dobili za 11.500 ...

20200923-01026932 Necenzurirano

Koliko milijonov za blato in koliko za Vizjakove ...

Legende, Rok Breznik Njena.si

Legendarna Zelena dežela zdaj v novi preobleki

Savnik Odkrito.si

PODCAST ODKRITO: NLP so dejstvo - pogovor z Markom...

Čas priprave:

Skupni čas 25 min

Tip jedi:

Tip jedi Sladice in peciva

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5. AktivnaZahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Sestavine
100 g Kokosova maščoba
120 g Kakav v prahu
80 g Javorjev sirup ali med
1 ščepec Vanilja
1 ščepec sol

Opis

Čokolada bo imela bolj kremasto strukturo, če boste namesto kokosovega olja uporabili kakavovo maslo. Namesto vanilje ali skupaj z njo lahko čokoladi dodate tudi druge začimbe oz. dodatke: metin ekstrakt, cimet, kavo … V maso lahko umešate tudi različne vrste oreškov ali suhega sadja.

Priprava

V manjši posodi počasi stopite kokosovo maščobo. V skledo dajte kakav v prahu, javorov sirup, vaniljo in sol. Prilijte stopljeno kokosovo maščobo in temeljito zmešajte.

S čokolado napolnite silikonske modele ali pa jo razporedite po s papirjem za peko obloženem pekaču.

Postavite jo v hladilnik, da se strdi (za najmanj eno uro). Nato jo odstranite iz modela oz. narežite na koščke.

Hranite jo v hladilniku.

Brez laktoze, brez glutena, za vegane.