Kvašeno testo za sladko potico

Čas priprave:

1 h 40 min

Tip jedi:

Sladice in peciva

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5. AktivnaZahtevnost 5 od 5
Kvašeno testo za sladko potico
Sestavine
Št. oseb
moka (tip 405)
kvas
maslo ali margarina
sladkor
jajce
Mlačno mleko
rum
nastrgana lupinica 1 limone
vaniljin sladkor
sol

Opis

Ko boste znali pripraviti kvašeno testo za sladko potico, boste lahko to pripravili z vsemi nadevi.

Priprava

Za testo v posodo presejemo moko. Na eno stran damo sol, na drugo kvas, sladkor, jajca, dišave in arome. Med mešanjem postopoma dodajamo toplo mleko in maščobo. Zgnetemo srednje gosto testo, ki je po površini gladko in elastično v sredini. Testa za potice ne stepamo preveč, sicer med vzhajanjem postane tako rahlo, da ni več sposobno držati teže nadeva. Poleg tega naj bo teža testa enaka teži nadeva.

Testo nato pripravimo po klasičnem postopku. To pomeni, da ga dvakrat vzhajamo na sobni temperaturi, pokritega s PVC folijo. Dovolj je vzhajano, ko naraste na dvakratno količino. Nato ga razvaaljamo z valjarjem in namažemo z nadevom.

Potico tesno zvijemo med stalnim zategovanjem - zadnji del obrata in pol je ne zategujemo več. Ponovno vzhajamo v modelu, večkrat prebodemo s kuhinjskimi vilicami, premažemo z razžvrkljanim jajcem in spečemo

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.