|
moka (tip 405) |
|
kvas |
|
maslo ali margarina |
|
sladkor |
|
jajce |
|
Mlačno mleko |
|
rum |
|
nastrgana lupinica 1 limone |
|
vaniljin sladkor |
|
sol |
Ko boste znali pripraviti kvašeno testo za sladko potico, boste lahko to pripravili z vsemi nadevi.
Za testo v posodo presejemo moko. Na eno stran damo sol, na drugo kvas, sladkor, jajca, dišave in arome. Med mešanjem postopoma dodajamo toplo mleko in maščobo. Zgnetemo srednje gosto testo, ki je po površini gladko in elastično v sredini. Testa za potice ne stepamo preveč, sicer med vzhajanjem postane tako rahlo, da ni več sposobno držati teže nadeva. Poleg tega naj bo teža testa enaka teži nadeva.
Testo nato pripravimo po klasičnem postopku. To pomeni, da ga dvakrat vzhajamo na sobni temperaturi, pokritega s PVC folijo. Dovolj je vzhajano, ko naraste na dvakratno količino. Nato ga razvaaljamo z valjarjem in namažemo z nadevom.
Potico tesno zvijemo med stalnim zategovanjem - zadnji del obrata in pol je ne zategujemo več. Ponovno vzhajamo v modelu, večkrat prebodemo s kuhinjskimi vilicami, premažemo z razžvrkljanim jajcem in spečemo
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.