Ajda Mlakar Dobra karma

Lepotica na televiziji očitno še ni rekla zadnje...

naslovnica izmajlova2 Svet24.si

Pred tremi leti je njen poklic visel na nitki, ...

macesnova gorica kocevski rog jansa pahor bobo10 Reporter.si

Janša pod Macesnovo gorico: Resnica je živela ...

ležeča Svet24.si

Borut Pahor: To nas skrbi, saj gre natančno tako,...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

"Planet TV ne sme končati v Orbanovih rokah"

14_1000x1000 Odkrito.si

Tako je videti zabava, ko Ceca postane babica!

Lea Sirk - obrez!!! Njena.si

Imena otrok teh znanih Slovencev se preberejo ...

Čas priprave:

Skupni čas 1 h 40 min

Tip jedi:

Tip jedi Sladice in peciva

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5. AktivnaZahtevnost 5 od 5
Sestavine
600 g moka (tip 405)
40 g kvas
100 g maslo ali margarina
50 g sladkor
3 kosi jajce
200 ml Mlačno mleko
5 ml rum
1 kos nastrgana lupinica 1 limone
1 kos vaniljin sladkor
1 ščepec sol

Opis

Ko boste znali pripraviti kvašeno testo za sladko potico, boste lahko to pripravili z vsemi nadevi.

Priprava

Za testo v posodo presejemo moko. Na eno stran damo sol, na drugo kvas, sladkor, jajca, dišave in arome. Med mešanjem postopoma dodajamo toplo mleko in maščobo. Zgnetemo srednje gosto testo, ki je po površini gladko in elastično v sredini. Testa za potice ne stepamo preveč, sicer med vzhajanjem postane tako rahlo, da ni več sposobno držati teže nadeva. Poleg tega naj bo teža testa enaka teži nadeva.

Testo nato pripravimo po klasičnem postopku. To pomeni, da ga dvakrat vzhajamo na sobni temperaturi, pokritega s PVC folijo. Dovolj je vzhajano, ko naraste na dvakratno količino. Nato ga razvaaljamo z valjarjem in namažemo z nadevom.

Potico tesno zvijemo med stalnim zategovanjem - zadnji del obrata in pol je ne zategujemo več. Ponovno vzhajamo v modelu, večkrat prebodemo s kuhinjskimi vilicami, premažemo z razžvrkljanim jajcem in spečemo