kartoskop Dobra karma

Kartoskop za obdobje med 23. in 29. septembrom

horoskop_zodiak-astrologija Svet24.si

Horoskop za četrtek, 24. septembra

tonin ugrabitev2 Reporter.si

Ko ti oblast stopi v glavo: kako se je Tonin dal ...

Janša, Hojs Svet24.si

Grozi (ne)ministru Hojsu dve leti zapora?

20200923-01026932 Necenzurirano

Iz naših žepov v žep ministra Vizjaka

presaditev organov Odkrito.si

Darovanje organov je "dejanje srca"

Josip Drabik Njena.si

Ljubezen po domače: Tudi Josip ni neznanec malih ...

Čas priprave:

Skupni čas 1 h 40 min

Tip jedi:

Tip jedi Sladice in peciva

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5. AktivnaZahtevnost 5 od 5
Sestavine
600 g moka (tip 405)
40 g kvas
100 g maslo ali margarina
50 g sladkor
3 kosi jajce
200 ml Mlačno mleko
5 ml rum
1 kos nastrgana lupinica 1 limone
1 kos vaniljin sladkor
1 ščepec sol

Opis

Ko boste znali pripraviti kvašeno testo za sladko potico, boste lahko to pripravili z vsemi nadevi.

Priprava

Za testo v posodo presejemo moko. Na eno stran damo sol, na drugo kvas, sladkor, jajca, dišave in arome. Med mešanjem postopoma dodajamo toplo mleko in maščobo. Zgnetemo srednje gosto testo, ki je po površini gladko in elastično v sredini. Testa za potice ne stepamo preveč, sicer med vzhajanjem postane tako rahlo, da ni več sposobno držati teže nadeva. Poleg tega naj bo teža testa enaka teži nadeva.

Testo nato pripravimo po klasičnem postopku. To pomeni, da ga dvakrat vzhajamo na sobni temperaturi, pokritega s PVC folijo. Dovolj je vzhajano, ko naraste na dvakratno količino. Nato ga razvaaljamo z valjarjem in namažemo z nadevom.

Potico tesno zvijemo med stalnim zategovanjem - zadnji del obrata in pol je ne zategujemo več. Ponovno vzhajamo v modelu, večkrat prebodemo s kuhinjskimi vilicami, premažemo z razžvrkljanim jajcem in spečemo