jan plestenjak, tanja seme Odkrito.si

Boleče slovo Jana Plestenjaka

challe1 Svet24.si

Challe Salle: Mami rad povem, da je imela vedno ...

joga Petisvet.si

Test: Kje ste na svoji poti?!

zoran predin_barbara šerbec_šerbi Svet24.si

Spomini na Šerbi: "Na oder smo jo pripeljali kar ...

duša 1 Svet24.si

Preverite: morda pri živem telesu umirate

Kendall Jenner, zlati globusi Najstnica.si

Pokazala je svoje dolge noge

lea sirk_presenecenje Njena.si

Lea Sirk: ne morem fuc***g verjeti

Čas priprave:

Skupni čas 55 min

Tip jedi:

Tip jedi Predjedi in prigrizki

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Sestavine
500 g Mehka pšenična moka
45 g kvas
90 ml Mlačno mleko
2 ščepca sol
2 kosa jajce
5 dl Olje za cvretje
6 rezin Domača tunka
1 kos Manjši hren
10 žličk Sveži jogurt
2 ščepca Drobnjak
1 žlička Pražena konopljina semena

Opis

Langaš oziroma langoš je ocvrto prekmursko pecivo, ki izvira iz Madžarske. mi pa imamo za vas nekoliko drugačen recept. Tega sta nam v sklopu projekta Foodcards from Slovenija zaupala Leon in Tanja Pintarič iz ene izmed najbolj prepoznavnih prekmurskih gostiln, gostilne Rajh. Langaš se sicer dela tudi s krompirjem, ki pa smo ga tokrat nadomestili z jogurtom. Projekt Foodcards from Slovenia je sicer promocijski dogodek, ki na inovativen način slovenskim in tujim (avstrijskim, hrvaškim, italijanskim, srbskim, madžarskim in makedonskim) blogarjem in novinarjem predstavlja kulinarično tradicijo Slovenije. Tokrat so poleg Ljubljane spoznavali še ponudbo Prekmurja, Ptuja in Maribora. Na celotni poti pa jih je spremljalo bučno olje oljarne Kocbek in ponudba vinske kleti Puklavec Family Wines.

Priprava

Iz moke, kvasa, mleka, soli, jogurta in dveh jajc zamesite testo.

Testo naj vzhaja približno pol ure.

Iz testa naredite manjše kepice, ki naj še nekaj časa vzhajajo.

Kepico v roki raztegnite in nato zmes cvrite v vročem olju.

Na pečen langaš nanesite dodatke po želji. Nastrgano domačo tunko, sveži jogurt z drobnjakom, nariban hren in pražena konopljina semena.

Recept sta nam v sklopu dogodka Foodcards from Slovenija zaupala Leon in Tanja Pintarič iz gostilne Rajh v Murski Soboti.