osenar Odkrito.si

Kaj se dogaja z Nino Osenar? Pogrešamo jo že ...

jennifer lopez Svet24.si

Pri 49 je pokazala svoje nikoli bolj izklesano ...

zvezda Petisvet.si

Astrološka napoved Berna Jurečiča od 27. 5. do ...

taksi ljubljana Svet24.si

Poklical taksista in izkoristil njegovo ...

76D02321-A027-4E57-AED0-504B9FF1A92F Svet24.si

Ines Erbus: »To je moja droga«

ema lpd Njena.si

Prizadeta Ema v solzah razkrila svojo zgodbo

viljem julijan Njena.si

Slovenski pevec se je zavedno poslovil od sina

Čas priprave:

Skupni čas 55 min

Tip jedi:

Tip jedi Predjedi in prigrizki

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Sestavine
500 g Mehka pšenična moka
45 g kvas
90 ml Mlačno mleko
2 ščepca sol
2 kosa jajce
5 dl Olje za cvretje
6 rezin Domača tunka
1 kos Manjši hren
10 žličk Sveži jogurt
2 ščepca Drobnjak
1 žlička Pražena konopljina semena

Opis

Langaš oziroma langoš je ocvrto prekmursko pecivo, ki izvira iz Madžarske. mi pa imamo za vas nekoliko drugačen recept. Tega sta nam v sklopu projekta Foodcards from Slovenija zaupala Leon in Tanja Pintarič iz ene izmed najbolj prepoznavnih prekmurskih gostiln, gostilne Rajh. Langaš se sicer dela tudi s krompirjem, ki pa smo ga tokrat nadomestili z jogurtom. Projekt Foodcards from Slovenia je sicer promocijski dogodek, ki na inovativen način slovenskim in tujim (avstrijskim, hrvaškim, italijanskim, srbskim, madžarskim in makedonskim) blogarjem in novinarjem predstavlja kulinarično tradicijo Slovenije. Tokrat so poleg Ljubljane spoznavali še ponudbo Prekmurja, Ptuja in Maribora. Na celotni poti pa jih je spremljalo bučno olje oljarne Kocbek in ponudba vinske kleti Puklavec Family Wines.

Priprava

Iz moke, kvasa, mleka, soli, jogurta in dveh jajc zamesite testo.

Testo naj vzhaja približno pol ure.

Iz testa naredite manjše kepice, ki naj še nekaj časa vzhajajo.

Kepico v roki raztegnite in nato zmes cvrite v vročem olju.

Na pečen langaš nanesite dodatke po želji. Nastrgano domačo tunko, sveži jogurt z drobnjakom, nariban hren in pražena konopljina semena.

Recept sta nam v sklopu dogodka Foodcards from Slovenija zaupala Leon in Tanja Pintarič iz gostilne Rajh v Murski Soboti.