|
Mehka pšenična moka |
|
kvas |
|
Mlačno mleko |
|
sol |
|
jajce |
|
Olje za cvretje |
|
Domača tunka |
|
Manjši hren |
|
Sveži jogurt |
|
Drobnjak |
|
Pražena konopljina semena |
Langaš oziroma langoš je ocvrto prekmursko pecivo, ki izvira iz Madžarske. mi pa imamo za vas nekoliko drugačen recept. Tega sta nam v sklopu projekta Foodcards from Slovenija zaupala Leon in Tanja Pintarič iz ene izmed najbolj prepoznavnih prekmurskih gostiln, gostilne Rajh. Langaš se sicer dela tudi s krompirjem, ki pa smo ga tokrat nadomestili z jogurtom. Projekt Foodcards from Slovenia je sicer promocijski dogodek, ki na inovativen način slovenskim in tujim (avstrijskim, hrvaškim, italijanskim, srbskim, madžarskim in makedonskim) blogarjem in novinarjem predstavlja kulinarično tradicijo Slovenije. Tokrat so poleg Ljubljane spoznavali še ponudbo Prekmurja, Ptuja in Maribora. Na celotni poti pa jih je spremljalo bučno olje oljarne Kocbek in ponudba vinske kleti Puklavec Family Wines.
Iz moke, kvasa, mleka, soli, jogurta in dveh jajc zamesite testo.
Testo naj vzhaja približno pol ure.
Iz testa naredite manjše kepice, ki naj še nekaj časa vzhajajo.
Kepico v roki raztegnite in nato zmes cvrite v vročem olju.
Na pečen langaš nanesite dodatke po želji. Nastrgano domačo tunko, sveži jogurt z drobnjakom, nariban hren in pražena konopljina semena.
Recept sta nam v sklopu dogodka Foodcards from Slovenija zaupala Leon in Tanja Pintarič iz gostilne Rajh v Murski Soboti.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2025, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.