Dušena govedina z grahom in korenjem

Čas priprave:

1 h 30 min

Tip jedi:

Mesne jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5. AktivnaZahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Dušena govedina z grahom in korenjem
Sestavine
Št. oseb
na manjše kocke narezane govedine
veliki čebuli
večja korenčka
zluščenega graha
olja
mlete kumine
zdrobljenega timijana ali bazilike
belega vina
soli
popra

Opis

govedina, grah, čebula, korenček.... polenta

Priprava

Čebuli narežemo na lističe ali sesekljamo, korenčka olupimo in narežemo. V posodi segrejemo olje, dodamo kocke mesa, ga potresemo s kumino in timijanom ali baziliko, mešamo in pražimo, da se meso popeče po vseh straneh.

Prilijemo vino, ko se meso malo zmehča, dodamo korenje in grah, naprej mešamo in pražimo še 2 minuti. Nato solimo in popramo, premešamo, prilijemo približno 3 dl vroče vode in pokrito dušimo še toliko časa, da je meso mehko. Ponudimo s polento ali dušenim rižem.

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.