|
na manjše kocke narezane govedine |
|
veliki čebuli |
|
večja korenčka |
|
zluščenega graha |
|
olja |
|
mlete kumine |
|
zdrobljenega timijana ali bazilike |
|
belega vina |
|
soli |
|
popra |
govedina, grah, čebula, korenček.... polenta
Čebuli narežemo na lističe ali sesekljamo, korenčka olupimo in narežemo. V posodi segrejemo olje, dodamo kocke mesa, ga potresemo s kumino in timijanom ali baziliko, mešamo in pražimo, da se meso popeče po vseh straneh.
Prilijemo vino, ko se meso malo zmehča, dodamo korenje in grah, naprej mešamo in pražimo še 2 minuti. Nato solimo in popramo, premešamo, prilijemo približno 3 dl vroče vode in pokrito dušimo še toliko časa, da je meso mehko. Ponudimo s polento ali dušenim rižem.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.