|
manjših artičok |
|
olivnega olja |
|
česna |
|
začimbnega posipa |
|
popra |
|
velika limona |
artičoke, začimbe, limona
Artičokam odstranimo trde zunanje liste, nato jih prepolovimo in odrežemo trde in ostre konice drugih listov. Na dno široke posode damo dve žlici olja, v posodo zložimo artičoke in jih posujemo z začimbnim posipom, pretlačenim česnom in poprom ter prelijemo s preostalim oljem.
Pristavimo, na dno posode nalijemo 2 dl vroče vode in pokrito dušimo približno 30 minut. Med dušenjem artičoke obrnemo in večkrat polijemo s sokom, ki se nabere na dnu posode. Če je potrebno, prilijemo še malo vroče vode.
Nazadnje posodo odstavimo, artičoke prelijemo z limoninim sokom in pustimo, da se malo ohladijo. Ponudimo še toplo ali hladno kot predjed, zraven postrežemo popečen kruh, ki ga pomakamo v slastno omako.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.