Dušene dagnje za predjed

Čas priprave:

0 min

Tip jedi:

Predjedi in prigrizki

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5. AktivnaZahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Dušene dagnje za predjed
Sestavine
Št. oseb
svežih dagenj v lupini
sesekljana stroka česna
svežega timijana ali 1 žlica sesekljanega peteršilja
olivnega olja
soli
popra
limone

Opis

dagnji v lupini, česen, sesekljane peteršilj...

Priprava

Dagnje pod tekočo mrzlo vodo dobro umijemo in speremo. V veliki posodi ali loncu segrejemo olje, dodamo česen, dagnje in osmukane lističe timijana. Na močnem ognju pokrito dušimo in posodo večkrat stresemo, da se vse školjke odprejo.

Pokusimo tekočino na dnu posode, previdno dosolimo in popramo po okusu. Školjke premešamo in pokrito dušimo še 3 minute. Školjke preložimo v skledice ali na krožnike, tekočino prefiltriramo, prelijemo po školjkah in takoj ponudimo z rezinami limone in belim kruhom kot predjed.

#obraziavenija
obraziavenija

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.