|
svežih dagenj v lupini |
|
sesekljana stroka česna |
|
svežega timijana ali 1 žlica sesekljanega peteršilja |
|
olivnega olja |
|
soli |
|
popra |
|
limone |
dagnji v lupini, česen, sesekljane peteršilj...
Dagnje pod tekočo mrzlo vodo dobro umijemo in speremo. V veliki posodi ali loncu segrejemo olje, dodamo česen, dagnje in osmukane lističe timijana. Na močnem ognju pokrito dušimo in posodo večkrat stresemo, da se vse školjke odprejo.
Pokusimo tekočino na dnu posode, previdno dosolimo in popramo po okusu. Školjke premešamo in pokrito dušimo še 3 minute. Školjke preložimo v skledice ali na krožnike, tekočino prefiltriramo, prelijemo po školjkah in takoj ponudimo z rezinami limone in belim kruhom kot predjed.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.