|
belega riža za rižote |
|
dimljenega lososa (narezanega na trakce) |
|
bela čebula |
|
masla |
|
olivnega olja |
|
svetlega piva |
|
vroče čiste juhe (kokošje ali zelenjavne) |
|
soli |
|
popra |
|
sesekljanega kopra (lahko posušenega) |
riž, losos, pivo
Čebulo olupimo in na drobno sesekljamo. V posodi na olju in 2 žlicah stopljenega masla popražimo čebulo, da se zmehča, vendar ne sme porumeneti. Dodamo trakce lososa in riž, solimo in popramo, premešamo in še malo popražimo, da riž postekleni.
Prilijemo 3 dl vroče čiste juhe in pivo, premešamo in kuhamo. Vmes večkrat premešamo in po potrebi prilivamo juho, da je riž ves čas vlažen. Ko je riž kuhan, vendar pod zobmi še čvrst, posodo odstavimo, primešamo koper in 1 žlico masla in pokrito pustimo počivati 3 minute.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.