Rižota z dimljenim lososom in pivom

Čas priprave:

20 min

Tip jedi:

Ribje jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Rižota z dimljenim lososom in pivom
Sestavine
Št. oseb
belega riža za rižote
dimljenega lososa (narezanega na trakce)
bela čebula
masla
olivnega olja
svetlega piva
vroče čiste juhe (kokošje ali zelenjavne)
soli
popra
sesekljanega kopra (lahko posušenega)

Opis

riž, losos, pivo

Priprava

Čebulo olupimo in na drobno sesekljamo. V posodi na olju in 2 žlicah stopljenega masla popražimo čebulo, da se zmehča, vendar ne sme porumeneti. Dodamo trakce lososa in riž, solimo in popramo, premešamo in še malo popražimo, da riž postekleni.

Prilijemo 3 dl vroče čiste juhe in pivo, premešamo in kuhamo. Vmes večkrat premešamo in po potrebi prilivamo juho, da je riž ves čas vlažen. Ko je riž kuhan, vendar pod zobmi še čvrst, posodo odstavimo, primešamo koper in 1 žlico masla in pokrito pustimo počivati 3 minute.

#nasazenazenska
nasazenazenska

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.