|
mlade čebulice |
|
večja korenčka |
|
špargljev |
|
belega riža za rižote |
|
soli |
|
popra |
|
čiste zelenjavne ali piščančje juhe |
|
olivnega olja |
|
masla |
|
nastrganega parmezana |
riž, šparglji, korenček
Čebulico očistimo in narežemo na koleščke. Korenček in spodnji del špargljev olupimo, korenček narežemo na kockice, šparglje na koleščke, vršičke pa vzdolžno prerežemo.
V posodi segrejemo olje, dodamo čebulico, korenček in koleščke špargljev. Malo posolimo, popramo, mešamo in pražimo nekaj minut, da se čebulica zmehča. Nato dodamo riž, premešamo in popražimo ter prilijemo vročo juho. Zavremo, dodamo vršičke špargljev in na zmernem ognju pokrito kuhamo od 10 do 12 minut.
Ko je riž skoraj kuhan, odstavimo, dodamo maslo in parmezan, premešamo in pokrito pustimo stati 5 minut, da se okusi prepojijo.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.