|
pora |
|
večja rdeča korenčka |
|
večja rumena korenčka |
|
koren pastinaka ali 1/4 gomolja zelene |
|
manjši koromač |
|
olivnega olja |
|
masla |
|
instantnega pšeničnega zdroba |
|
moke |
|
debelo jajce |
|
soli |
|
popra |
|
zelenjavna ali kokošja jušna kocka |
por, korenček, koromač,
Zelenjavo očistimo, vse koreničje narežemo na kot vžigalice tanke paličice, por na koleščke, koromač prerežemo in narežemo na lističe. V skledici dobro zmešamo 1 žlico masla, zdrob, moko, jajce in 1/4 žličke soli ter pustimo stati 15 minut.
V posodi segrejemo olje in stopimo maslo, dodamo por, koreničje in koromač, solimo in popramo ter na zmernem ognju mešamo in pražimo nekaj minut. Ko se zelenjava malo zmehča, prilijemo 1,5 l vroče vode, dodamo jušno kocko in zavremo. V vrelo juho zakuhamo žličnike, kuhamo 5 minut, odstavimo in pustimo še 5 minut počivati.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.