Telečja rebrca s pečeno zelenjavo

Čas priprave:

45 min

Tip jedi:

Glavne jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5. AktivnaZahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Telečja rebrca s pečeno zelenjavo
Sestavine
Št. oseb
telečja rebrca v kosu (od 1,5 do 2 kg)
soli
popra
olivnega olja
srednje veliki čebuli
korenčki
repe
rdeče pese
brstičnega ohrovta
celega stroka česna
svežega timijana
svežega rožmarina
masla
moke
jušne osnove

Opis

telečja rebrca, zelenjava, začimbe

Priprava

Meso solimo in popramo. V veliki ponvi segrejemo olje in popečemo meso. Potem ga prestavimo v nepregoren pekač.

Čebulo narežemo na krhlje, korenje in repo za kose, rdečo peso na polovice. Vse to in še brstični ohrovt, česen, timijan in rožmarin položimo k mesu v pekač. Pečemo na 230 stopinjah približno 50 minut. Vsakih 10 minut zelenjavo premešamo.

Ko je meso pečeno, ga pokrijemo s folijo in pustimo počivati 20 minut. Zelenjavo precedimo in sok prestrežemo.

V ponvi segrejemo maslo in prepražimo moko, dodamo omako od pečenja in jušno osnovo. Kuhljamo 15 minut.

Rebrca postrežemo z zelenjavo in omako.

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.