|
telečja rebrca v kosu (od 1,5 do 2 kg) |
|
soli |
|
popra |
|
olivnega olja |
|
srednje veliki čebuli |
|
korenčki |
|
repe |
|
rdeče pese |
|
brstičnega ohrovta |
|
celega stroka česna |
|
svežega timijana |
|
svežega rožmarina |
|
masla |
|
moke |
|
jušne osnove |
telečja rebrca, zelenjava, začimbe
Meso solimo in popramo. V veliki ponvi segrejemo olje in popečemo meso. Potem ga prestavimo v nepregoren pekač.
Čebulo narežemo na krhlje, korenje in repo za kose, rdečo peso na polovice. Vse to in še brstični ohrovt, česen, timijan in rožmarin položimo k mesu v pekač. Pečemo na 230 stopinjah približno 50 minut. Vsakih 10 minut zelenjavo premešamo.
Ko je meso pečeno, ga pokrijemo s folijo in pustimo počivati 20 minut. Zelenjavo precedimo in sok prestrežemo.
V ponvi segrejemo maslo in prepražimo moko, dodamo omako od pečenja in jušno osnovo. Kuhljamo 15 minut.
Rebrca postrežemo z zelenjavo in omako.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.