|
sveže tune, narezane na kocke |
|
na kocke narezanega krompirja |
|
sesekljana čebula |
|
sesekljan česen |
|
na kocke narezanega paradižnika (lahko iz pločevinke) |
|
rdeča paprika |
|
zelena paprika |
|
olivnega olja |
|
soli |
|
popra |
tuna, krompir, zelenjava
V ponvi segrejemo 2 žlici olja, dodamo sesekljano čebulo, mešamo in pražimo nekaj minut, da čebula bledo porumeni. Nato dodamo česen in paradižnik, premešamo in na blagem ognju pokrito dušimo 20 minut, da se omaka zgosti.
V drugi posodi segrejemo 2 žlici olja, dodamo kocke krompirja in na kvadrate narezano papriko, malo popražimo, prilijemo toliko vode, da vse pokrije, zavremo, solimo in na zmernem ognju kuhamo približno 15 minut, da se krompir skoraj skuha.
Krompirju in papriki dodamo na kocke narezano tuno in paradižnikovo omako, po okusu dosolimo in popramo ter kuhamo še približno 8 minut, da se tuna skuha.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.