Enolončnica s svežo tuno po baskovsko

Čas priprave:

45 min

Tip jedi:

Ribje jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Enolončnica s svežo tuno po baskovsko
Sestavine
Št. oseb
sveže tune, narezane na kocke
na kocke narezanega krompirja
sesekljana čebula
sesekljan česen
na kocke narezanega paradižnika (lahko iz pločevinke)
rdeča paprika
zelena paprika
olivnega olja
soli
popra

Opis

tuna, krompir, zelenjava

Priprava

V ponvi segrejemo 2 žlici olja, dodamo sesekljano čebulo, mešamo in pražimo nekaj minut, da čebula bledo porumeni. Nato dodamo česen in paradižnik, premešamo in na blagem ognju pokrito dušimo 20 minut, da se omaka zgosti.

V drugi posodi segrejemo 2 žlici olja, dodamo kocke krompirja in na kvadrate narezano papriko, malo popražimo, prilijemo toliko vode, da vse pokrije, zavremo, solimo in na zmernem ognju kuhamo približno 15 minut, da se krompir skoraj skuha.

Krompirju in papriki dodamo na kocke narezano tuno in paradižnikovo omako, po okusu dosolimo in popramo ter kuhamo še približno 8 minut, da se tuna skuha.

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.