Enolončnica z lečo in krompirjem

Čas priprave:

1 h 20 min

Tip jedi:

Juhe in jedi na žlico

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Enolončnica z lečo in krompirjem
Sestavine
Št. oseb
čebula
rjave leče
mladega zelenega stročjega fižola
korenčka
češnjevega paradižnika
večja krompirja
olja
soli
popra
svežega majarona ali 1/2 žličke posušenega

Opis

leča, krompir, čebula, korenčke

Priprava

Čebulo olupimo in na drobno sesekljamo. Lečo splaknemo, fižol očistimo in narežemo na 4 cm dolge koščke. Korenčka olupimo in narežemo na kockice, paradižnike prepolovimo.

Krompir olupimo, narežemo na kockice in v slani vodi kuhamo 10 minut.

Medtem v drugi posodi segrejemo olje, dodamo čebulo, mešamo in pražimo samo toliko časa, da postekleni. Dodamo korenček, lečo in fižol, solimo in popramo, premešamo in malo popražimo, nato prilijemo 1,5 l vroče vode in zavremo. Na zmernem ognju pokrito kuhamo približno 30 minut, nato dodamo paradižnik, kuhan krompir in majaron ter kuhamo še približno 10 minut, da se leča skuha.

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.