Enolončnica z lečo in krompirjem

Čas priprave:

1 h 20 min

Tip jedi:

Juhe in jedi na žlico

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Enolončnica z lečo in krompirjem
Sestavine
Št. oseb
čebula
rjave leče
mladega zelenega stročjega fižola
korenčka
češnjevega paradižnika
večja krompirja
olja
soli
popra
svežega majarona ali 1/2 žličke posušenega

Opis

leča, krompir, čebula, korenčke

Priprava

Čebulo olupimo in na drobno sesekljamo. Lečo splaknemo, fižol očistimo in narežemo na 4 cm dolge koščke. Korenčka olupimo in narežemo na kockice, paradižnike prepolovimo.

Krompir olupimo, narežemo na kockice in v slani vodi kuhamo 10 minut.

Medtem v drugi posodi segrejemo olje, dodamo čebulo, mešamo in pražimo samo toliko časa, da postekleni. Dodamo korenček, lečo in fižol, solimo in popramo, premešamo in malo popražimo, nato prilijemo 1,5 l vroče vode in zavremo. Na zmernem ognju pokrito kuhamo približno 30 minut, nato dodamo paradižnik, kuhan krompir in majaron ter kuhamo še približno 10 minut, da se leča skuha.

#nasazenazenska
nasazenazenska

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.