|
čebula |
|
rjave leče |
|
mladega zelenega stročjega fižola |
|
korenčka |
|
češnjevega paradižnika |
|
večja krompirja |
|
olja |
|
soli |
|
popra |
|
svežega majarona ali 1/2 žličke posušenega |
leča, krompir, čebula, korenčke
Čebulo olupimo in na drobno sesekljamo. Lečo splaknemo, fižol očistimo in narežemo na 4 cm dolge koščke. Korenčka olupimo in narežemo na kockice, paradižnike prepolovimo.
Krompir olupimo, narežemo na kockice in v slani vodi kuhamo 10 minut.
Medtem v drugi posodi segrejemo olje, dodamo čebulo, mešamo in pražimo samo toliko časa, da postekleni. Dodamo korenček, lečo in fižol, solimo in popramo, premešamo in malo popražimo, nato prilijemo 1,5 l vroče vode in zavremo. Na zmernem ognju pokrito kuhamo približno 30 minut, nato dodamo paradižnik, kuhan krompir in majaron ter kuhamo še približno 10 minut, da se leča skuha.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.