jernej tozon Dobra karma

Napoved: do poletja 2023 se bo Čuku Jerneju ...

PinkBlackGreen_FINAL Svet24.si

RAZKRITO: S tem telefonom boste dobili največ za ...

horoskop_astrologija Svet24.si

Horoskop za ponedeljek, 1. junija

čelik7 Svet24.si

Pavle Čelik: »Državljani se zavedajo svojih ...

kuzma, korona-virus, meja, mejni-prehod Necenzurirano

Ko te izsiljuje Dunaj, se ti stoži po Bruslju

jelena karleuša Odkrito.si

Ljubil naj bi jo znan turški igralec!

sabina-mlakar Njena.si

Sabina Mlakar: 'Našla sem ljubezen svojega ...

Čas priprave:

Skupni čas 1 h 10 min

Tip jedi:

Tip jedi Predjedi in prigrizki

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Sestavine
1 žlica oljčno olje
3 kosi por
400 g listnato testo (razvaljano)
150 g kremni sir z zelišči
4 rezine Slanina
100 g sir (nariban)

Opis

Hitro pripravljen prigrizek.

Priprava

Por očistite in na tanko narežite. Na manjše koščke narežite tudi slanino. Pečico segrejte na 200 stopinj Celzija (ventilatorsko na 180). Namastite pekač oz. ga obložite s papirjem za peko.

V ponvi segrejte olje in na njem počasi dušite por, da se zmehča. Testo razprostrite po pekaču in ga premažite s kremnim sirom. Okoli pustite nenamazan 3 cm rob. Po namazu razporedite por, slanino in nariban sir.

Zavihajte robove testa čez nadev in pecite približno 20 minut, do zlato rumene barve.