venera Dobra karma

Tedenski horoskop: lahko si spremenite usodo, če ...

Soča Svet24.si

Starša dečka, ki je utonil v Soči: “CSD nama ...

marta kos anze logar Reporter.si

Zunanji minister Anže Logar zaščitil bivšo ...

Soča Svet24.si

Starša dečka, ki je utonil v Soči: “CSD nama ...

ZGO2019384558587231003 Necenzurirano

Otroci revolucije iz Tacna #kolumna

IMG_20200723_101912 Odkrito.si

Ivan Gale: Gotovo bom v prihodnosti bolj ...

Doris Pinčić Rogoznica Njena.si

Šok: Zvezdnica Larine izbire prevarana in ...

Čas priprave:

Skupni čas 1 h 10 min

Tip jedi:

Tip jedi Predjedi in prigrizki

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Sestavine
1 žlica oljčno olje
3 kosi por
400 g listnato testo (razvaljano)
150 g kremni sir z zelišči
4 rezine Slanina
100 g sir (nariban)

Opis

Hitro pripravljen prigrizek.

Priprava

Por očistite in na tanko narežite. Na manjše koščke narežite tudi slanino. Pečico segrejte na 200 stopinj Celzija (ventilatorsko na 180). Namastite pekač oz. ga obložite s papirjem za peko.

V ponvi segrejte olje in na njem počasi dušite por, da se zmehča. Testo razprostrite po pekaču in ga premažite s kremnim sirom. Okoli pustite nenamazan 3 cm rob. Po namazu razporedite por, slanino in nariban sir.

Zavihajte robove testa čez nadev in pecite približno 20 minut, do zlato rumene barve.