luna roka Dobra karma

Naravni ritmi v mesecu aprilu skozi djotiš ...

babica, ženska, zamišljena, žalostna, upokojenka, starka Svet24.si

Izpoved slovenske starostnice: "Po vasi so ...

lucija sikovec usaj pl1 Reporter.si

Upam si trditi, da ko je Janša prevzel ...

infekecijska klinika ljubljana, koronavirus Svet24.si

V soboto potrjenih 46 novih okužb, ugasnili dve ...

sanolabor, maske, zdravko-počivalšek Necenzurirano

Afera maske: dobil desetmilijonski posel, dolguje ...

04CONTAGION-01-videoSixteenByNineJumbo1600 Odkrito.si

Je to film, ki je napovedal pandemijo ...

alenka_kosir16 Njena.si

Alenka Košir čez noč ostala brez dela

Čas priprave:

Skupni čas 1 h 10 min

Tip jedi:

Tip jedi Predjedi in prigrizki

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Sestavine
1 žlica oljčno olje
3 kosi por
400 g listnato testo (razvaljano)
150 g kremni sir z zelišči
4 rezine Slanina
100 g sir (nariban)

Opis

Hitro pripravljen prigrizek.

Priprava

Por očistite in na tanko narežite. Na manjše koščke narežite tudi slanino. Pečico segrejte na 200 stopinj Celzija (ventilatorsko na 180). Namastite pekač oz. ga obložite s papirjem za peko.

V ponvi segrejte olje in na njem počasi dušite por, da se zmehča. Testo razprostrite po pekaču in ga premažite s kremnim sirom. Okoli pustite nenamazan 3 cm rob. Po namazu razporedite por, slanino in nariban sir.

Zavihajte robove testa čez nadev in pecite približno 20 minut, do zlato rumene barve.