File bele ribe v papirju

Čas priprave:

40 min

Tip jedi:

Ribje jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5. AktivnaZahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
File bele ribe v papirju
Sestavine
Št. oseb
fileji bele ribe (brancin, list, ostriž, oslič...)
koromača
korenček
mlade čebulice
mlada zelena bučka
olivnega olja
soli
popra

Opis

Ko je toplo, nam tekne lažja hrana, k tej pa nedvomno sodijo ribe, ki jih tudi zlahka in hitro pripravimo. Lepo vreme nas vabi ven v naravo, zato s kuhanjem nočemo izgubljati veliko časa. Najpreprosteje, brez umazanije in smradu, ribe pripravljamo v pečici, še posebno če jih zavijemo v papir za peko ali v aluminijasto folijo. Če imamo malo večji balkon, teraso ali vrt, radi kosimo na prostem, lahko pa si tam kosilo z ribami celo pripravimo

Priprava

Čebulicam pustimo še malo zelenja, nato jih po dolžini prerežemo. Korenček in bučko narežemo na paličice, koromač na debelejše lističe, nato v slani vodi kuhamo približno 3 minute, da se zelenjava malo zmehča.

Pečico ogrejemo na 190 stopinj. Pripravimo si 4 kose papirja za peko. Na vsakega kanemo malo olja, nanj damo nekaj zelenjave, na to položimo ribji file, solimo in popramo. Ribje fileje še malo pokapljamo z oljem ter obložimo s preostalo zelenjavo.

Daljša konca papirja primemo skupaj in ju večkrat prepognemo, nato ob straneh papir zvijemo kakor pri bonbonih. Zavitke zložimo na pekač, ga postavimo v ogreto pečico in pečemo 12 minut, nato na vrhu zvitke odpremo in pečemo še 5 minut. Zvitke damo na krožnike in postrežemo.

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.