|
fileji bele ribe (brancin, list, ostriž, oslič...) |
|
koromača |
|
korenček |
|
mlade čebulice |
|
mlada zelena bučka |
|
olivnega olja |
|
soli |
|
popra |
Ko je toplo, nam tekne lažja hrana, k tej pa nedvomno sodijo ribe, ki jih tudi zlahka in hitro pripravimo. Lepo vreme nas vabi ven v naravo, zato s kuhanjem nočemo izgubljati veliko časa. Najpreprosteje, brez umazanije in smradu, ribe pripravljamo v pečici, še posebno če jih zavijemo v papir za peko ali v aluminijasto folijo. Če imamo malo večji balkon, teraso ali vrt, radi kosimo na prostem, lahko pa si tam kosilo z ribami celo pripravimo
Čebulicam pustimo še malo zelenja, nato jih po dolžini prerežemo. Korenček in bučko narežemo na paličice, koromač na debelejše lističe, nato v slani vodi kuhamo približno 3 minute, da se zelenjava malo zmehča.
Pečico ogrejemo na 190 stopinj. Pripravimo si 4 kose papirja za peko. Na vsakega kanemo malo olja, nanj damo nekaj zelenjave, na to položimo ribji file, solimo in popramo. Ribje fileje še malo pokapljamo z oljem ter obložimo s preostalo zelenjavo.
Daljša konca papirja primemo skupaj in ju večkrat prepognemo, nato ob straneh papir zvijemo kakor pri bonbonih. Zavitke zložimo na pekač, ga postavimo v ogreto pečico in pečemo 12 minut, nato na vrhu zvitke odpremo in pečemo še 5 minut. Zvitke damo na krožnike in postrežemo.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.