|
po 2,5 cm debelih biftkov ali 12 enako debelih kosov svinjskega fileja |
|
masla |
|
sesekljana čebula |
|
pretlačen česen |
|
moke |
|
čiste goveje juhe |
|
brendija ali suhega šerija |
|
sladke smetane |
|
zelenega popra v zrnju |
biftek ali svinjski file, maslo, česen
V veliki ponvi stopimo maslo, dodamo sesekljano čebulo in pretlačen česen, mešamo in na zmernem ognju pražimo 1 minuto. V ponev zložimo kose mesa in jih na močnem ognju pečemo 3 minute, obrnemo in po drugi strani pečemo še 2 minuti. Meso preložimo na ogret pladenj ali krožnik.
Ponev malo umaknemo z ognja, dodamo moko, nato s kuhalnico ali lopatko dobro premešamo in svetlo popražimo. Prilijemo juho in brendi in ves čas mešamo, da je omaka gladka in se zgosti. Nazadnje primešamo sladko smetano in na rahlo strta poprova zrna, meso damo nazaj v ponev in na blagem ognju kuhamo še od 6 do 10 minut, odvisno od okusa.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.