File v omaki z zelenim poprom po francosko

Čas priprave:

25 min

Tip jedi:

Mesne jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5. AktivnaZahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
File v omaki z zelenim poprom po francosko
Sestavine
Št. oseb
po 2,5 cm debelih biftkov ali 12 enako debelih kosov svinjskega fileja
masla
sesekljana čebula
pretlačen česen
moke
čiste goveje juhe
brendija ali suhega šerija
sladke smetane
zelenega popra v zrnju

Opis

biftek ali svinjski file, maslo, česen

Priprava

V veliki ponvi stopimo maslo, dodamo sesekljano čebulo in pretlačen česen, mešamo in na zmernem ognju pražimo 1 minuto. V ponev zložimo kose mesa in jih na močnem ognju pečemo 3 minute, obrnemo in po drugi strani pečemo še 2 minuti. Meso preložimo na ogret pladenj ali krožnik.

Ponev malo umaknemo z ognja, dodamo moko, nato s kuhalnico ali lopatko dobro premešamo in svetlo popražimo. Prilijemo juho in brendi in ves čas mešamo, da je omaka gladka in se zgosti. Nazadnje primešamo sladko smetano in na rahlo strta poprova zrna, meso damo nazaj v ponev in na blagem ognju kuhamo še od 6 do 10 minut, odvisno od okusa.

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.