|
jajca |
|
moke |
|
sladkorja |
|
čokolade v prahu |
|
pecilni prašek Dr. Oetker Original Backin |
|
masla |
|
sladke smetane |
|
najboljše temne čokolade |
Ko se nam košček temne, prave čokolade počasi raztopi v ustih in začutimo polni okus te kakavove razvade, smo v nebesih. … Zakaj ne kar najboljše, kar si lahko pričaramo s čokolado? V mislih imamo seveda torte, kolače, kreme in pite - vse slastne posladke, v katere vmešamo to tekoče zlato in ga povzdignemo v vrhunsko sladico.
Rumenjake ločimo od beljakov, k rumenjakom dodamo sladkor, penasto umešamo, v zmes dodamo čokolado v prahu in stopljeno maslo, ohlajeno na sobno temperaturo. Beljake stepemo v trd sneg in damo na stran.
Moko presejemo, primešamo pecilni prašek Backin in dodamo v zmes z rumenjaki. Na koncu v rumenjakovo maso narahlo vmešamo beljakov sneg in vse skupaj vlijemo v pripravljen pekač za peko tort.
Pečemo 45 minut na 175 stopinjah.
Za pripravo kreme v kozici segrejemo sladko smetano skoraj do vrelišča, odstavimo in vanjo nadrobimo čokolado. Vse skupaj dobro premešamo, ohladimo na sobno temperaturo in damo v hladilnik, kjer naj se hladi vsaj 12 ur. Ko je čokoladna krema dobro ohlajena, jo z mešalnikom dobro zmešamo, da dobimo kompaktno čokoladno kremo.
Biskvit razrežemo na tri kose in namažemo s čokoladno kremo.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.