|
fileja postrvi |
|
bučnih semen |
|
bučnega olja |
|
mešanih solatnih listov |
|
balzamičnega kisa |
|
majoneze Hellmann's |
|
stepeno jajce |
|
solnega cveta |
|
mandarine ali kozarček jagod |
|
popra |
Fileji postrvi v objemu bučnih semen z balzamičnim prelivom
File postrvi narežemo na primerne kose, ki jih solimo, potopimo v stepeno jajce in vse skupaj odcedimo. Bučna semena na grobo sesekljamo, koščke postrvi povaljamo v bučnih semenih in zložimo na papir za peko. Pokapamo z bučnim oljem in v pečici, ogreti na 180 stopinj, pečemo približno 5 minut.
Solatne liste očistimo in umijemo, dobro odcedimo in razporedimo po velikem krožniku. Za preliv zmešamo balzamični kis in majonezo Hellmann's. Na solatne liste položimo pečene fileje in pokapamo s prelivom, začinimo s solnim cvetom in sveže mletim poprom. Za dekoracijo uporabimo olupljene mandarine ali pa jagode
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.