Fileji postrvi

Čas priprave:

35 min

Tip jedi:

Ribje jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5. AktivnaZahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Fileji postrvi
Sestavine
Št. oseb
fileja postrvi
bučnih semen
bučnega olja
mešanih solatnih listov
balzamičnega kisa
majoneze Hellmann's
stepeno jajce
solnega cveta
mandarine ali kozarček jagod
popra

Opis

Fileji postrvi v objemu bučnih semen z balzamičnim prelivom

Priprava

File postrvi narežemo na primerne kose, ki jih solimo, potopimo v stepeno jajce in vse skupaj odcedimo. Bučna semena na grobo sesekljamo, koščke postrvi povaljamo v bučnih semenih in zložimo na papir za peko. Pokapamo z bučnim oljem in v pečici, ogreti na 180 stopinj, pečemo približno 5 minut.

Solatne liste očistimo in umijemo, dobro odcedimo in razporedimo po velikem krožniku. Za preliv zmešamo balzamični kis in majonezo Hellmann's. Na solatne liste položimo pečene fileje in pokapamo s prelivom, začinimo s solnim cvetom in sveže mletim poprom. Za dekoracijo uporabimo olupljene mandarine ali pa jagode

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.