|
pločevinka olupljenega paradižnika |
|
želatine |
|
paradižnikovega koncentrata |
|
skute |
|
sladke smetane |
|
balzamičnega kisa |
|
česna |
|
sesekljane sveže bazilike |
|
soli |
|
popra |
|
češnjevih paradižnikov za okras (po želji) |
paradižnik, skuta, sladka smetana
Paradižnik z omako vred in 2 stroka česna zmiksamo. Nato primešamo paradižnikov koncentrat, balzamični kis in 1 žlico sesekljane bazilike, solimo in popramo. V drugi skledi zmešamo skuto, smetano, 1 pretlačen strok česna in 1 žlico sesekljane bazilike, solimo in popramo.
Želatino namočimo v 4 žlicah vode. Ko nabrekne, jo stopimo v 4 dl vrele vode. Polovico stopljene želatine primešamo paradižniku, drugo polovico zmesi skute in smetane. V model najprej nalijemo paradižnikovo zmes in damo v hladilnik, da se strdi, nato jo prekrijemo z zmesjo skute in smetane, model pokrijemo in damo za nekaj ur v hladilnik, da se dobro strdi.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2025, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.