|
File orade |
|
šalotke |
|
maslo |
|
timijan |
|
belo vino |
|
Ribja juha |
|
Hladno maslo |
|
sok limone (po občutku) |
|
mleti črni poper |
|
olivno olje |
|
sol (po občutku) |
|
Zeleni šparglji |
|
Kalčki redkvice |
|
Limona (rezine) |
Recept, ki vedno prepriča.
Kožo ribe na več mestih zarežite, solite in pokapajte z oljem. Nato filete popecite do zlato rjave barve.
Špargljem odstranite olesenele konce in jih približno 4 minute kuhajte v slani vodi, nato pa jih takoj na kratko pogrejte v ponvi na stopljenem maslu
Drobno sesekljano šalotko posteklenite na koščku masla, dodajte timijan, zalijte z vinom, limonovim sokom, jušno osnovo in poprom. Na majhnem ognju kuhajte, da se zmanjša na tretjino, nato precedite.
Precejeni omaki po koščkih dodajajte maslo, vsak košček na hitro premešajte. Zadnji košček masla nežno vmešajte, da se na omaki ne naredi pena.
Takoj postrezite s šparglji, ribami, kalčki in rezino limone.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.