evropski parlament
Svet24.si

Evropski poslanci ob plači upravičeni do številnih ugodnosti

sumi stanovanje xx
Necenzurirano

Omejitev AirBnB brez stanovanjske politike je le obliž na rano

njena.si
njena.si njena.si
Filet orade z masleno omako

Čas priprave:

40 min

Tip jedi:

Glavne jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5. AktivnaZahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Filet orade z masleno omako
Sestavine
Št. oseb
File orade
šalotke
maslo
timijan
belo vino
Ribja juha
Hladno maslo
sok limone (po občutku)
mleti črni poper
olivno olje
sol (po občutku)
Zeleni šparglji
Kalčki redkvice
Limona (rezine)

Opis

Recept, ki vedno prepriča.

Priprava

Kožo ribe na več mestih zarežite, solite in pokapajte z oljem. Nato filete popecite do zlato rjave barve.

Špargljem odstranite olesenele konce in jih približno 4 minute kuhajte v slani vodi, nato pa jih takoj na kratko pogrejte v ponvi na stopljenem maslu

Drobno sesekljano šalotko posteklenite na koščku masla, dodajte timijan, zalijte z vinom, limonovim sokom, jušno osnovo in poprom. Na majhnem ognju kuhajte, da se zmanjša na tretjino, nato precedite.

Precejeni omaki po koščkih dodajajte maslo, vsak košček na hitro premešajte. Zadnji košček masla nežno vmešajte, da se na omaki ne naredi pena.

Takoj postrezite s šparglji, ribami, kalčki in rezino limone.