|
šalotka |
|
olivno olje |
|
školjke |
|
belo vino |
|
Korenje |
|
steblo zelene |
|
paradižnikova mezga |
|
Smetana |
|
konjak |
Nekdaj okusnega, kar vas bo pogrelo v teh hladnih dneh.
Šalotko drobno sesekljajte, jo prepražite na olju in po 3 minutah dodajte školjke. Pokrijte, kuhajte približno 5 minut, prilijte vino in kuhajte skupaj še 5 minut.
Odcedite juho in olupite školjke. Olupite kozice. Korenje in zeleno drobno narežite. Ocvrite kozice, jih zalijte z juho in kuhajte 20 minut.
Na preostalem olju prepražite preostalo šalotko, po petih minutah dodajte korenje in zeleno. Nato vmešajte mezgo, prepražite in prilijte odcejeno juho. Kuhajte približno 20 minut.
Juho zmešajte do gladkega, precedite, vmešajte smetano ter dodajte školjke in kozice. Kuhajte 5 minut, začinite s konjakom in postrezite okrašeno z listi koromača.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.