sekolar, mizna krožna žaga
Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, agencija se ne da

1715949373-dsc06037-1715949336712
Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno zbirali podatke z bančnih računov"

njena.si
njena.si njena.si
Piščanec z grahom, gobicami in belim vinom

Čas priprave:

1 h 20 min

Tip jedi:

Mesne jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5. AktivnaZahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Piščanec z grahom, gobicami in belim vinom
Sestavine
Št. oseb
na kose narezan piščanec
suhega belega vina
šalotka
mladega korenja
steblo zelene
šampinjonov
svežega (ali zamrznjenega) graha
olivnega olja
čiste kokošje juhe
klinčkov
lovorova lista
moke
masla
sesekljanega peteršilja
soli
popra

Opis

piščanec, suho vino, šalotka, grah,....

Priprava

Kose piščanca solimo in popramo. Korenčke ostrgamo ali olupimo, zeleno narežemo na rezinice, gobe očistimo in narežemo na lističe, šalotke olupimo.

V široki posodi segrejemo olje in na njem kose piščanca z vseh strani zlato popečemo. Nato kose piščanca preložimo na krožnik, v posodo nalijemo 2 dl vina, zavremo in s kuhalnico dobro postrgamo, kar se je prijelo na dno posode.

V dve olupljeni šalotki zapičimo klinčke in skupaj z lovorovima listoma dodamo vinu ter na blagem ognju odkrito kuhamo 10 minut. Nato kose piščanca damo nazaj v posodo, dodamo preostalo šalotko, olupljen korenček, narezano zeleno, gobe in grah, popramo, prilijemo juho in preostalo vino. Zavremo in na zmernem ognju kuhamo od 30 do 40 minut.

Maslo in moko zgnetemo v kroglico in jo vmešamo v omako, kuhamo in mešamo še 3 minute, da se omaka malce zgosti. Nazadnje šalotki z žbicami in lovorova lista odstranimo ter jed postrežemo s svežim kruhom.

#obraziavenija
obraziavenija