|
na kose narezan piščanec |
|
suhega belega vina |
|
šalotka |
|
mladega korenja |
|
steblo zelene |
|
šampinjonov |
|
svežega (ali zamrznjenega) graha |
|
olivnega olja |
|
čiste kokošje juhe |
|
klinčkov |
|
lovorova lista |
|
moke |
|
masla |
|
sesekljanega peteršilja |
|
soli |
|
popra |
piščanec, suho vino, šalotka, grah,....
Kose piščanca solimo in popramo. Korenčke ostrgamo ali olupimo, zeleno narežemo na rezinice, gobe očistimo in narežemo na lističe, šalotke olupimo.
V široki posodi segrejemo olje in na njem kose piščanca z vseh strani zlato popečemo. Nato kose piščanca preložimo na krožnik, v posodo nalijemo 2 dl vina, zavremo in s kuhalnico dobro postrgamo, kar se je prijelo na dno posode.
V dve olupljeni šalotki zapičimo klinčke in skupaj z lovorovima listoma dodamo vinu ter na blagem ognju odkrito kuhamo 10 minut. Nato kose piščanca damo nazaj v posodo, dodamo preostalo šalotko, olupljen korenček, narezano zeleno, gobe in grah, popramo, prilijemo juho in preostalo vino. Zavremo in na zmernem ognju kuhamo od 30 do 40 minut.
Maslo in moko zgnetemo v kroglico in jo vmešamo v omako, kuhamo in mešamo še 3 minute, da se omaka malce zgosti. Nazadnje šalotki z žbicami in lovorova lista odstranimo ter jed postrežemo s svežim kruhom.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.