|
Korenje |
|
Mleta rimska kumina |
|
Rahlo soljeno maslo |
|
Smetana |
|
mleti ingver |
|
stepeno jajce |
|
Drobtine |
|
Arašidovo olje |
|
sol (po okusu) |
Vegetarijanska različica priljubljenih sicer mesnih kroglic.
Sesekljano korenje približno 10 minut kuhajte v 800 ml osoljene vode. Nato ga zmešajte s ščepcem soli, kumino in maslom. Med nenehnim mešanjem počasi kuhajte 15 minut.
V skledi zmešajte smetano in ingver. Ko se pire ohladi, oblikujte kroglice in s prstom izdolbite sredino.
Odprtino napolnite z mešanico smetane in ingverja ter zavijte. Kroglice povaljajte v moki, razžvrkljanem jajcu in nato v drobtinah.
Vsako kroglico približno 5 minut pražite v vročem arašidovem olju. Lahko posujete na primer z mletim poprom in postrezite s solato.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.