Fini flancati

Čas priprave:

1 h 30 min

Tip jedi:

Sladice in peciva

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Fini flancati
Sestavine
Št. oseb
moke
masla
sladkorja
rumenjaki
drobne soli
nastrgane limonine lupine
ruma
olje za cvrenje
mleti sladkor za posip

Opis

Fini kvašeni flancati

Priprava

Testo pripravimo in razvaljamo, kakor je opisano v receptu za mini krofke. S kolescem izrežemo pravokotnike velikosti 6 x 10 cm in v vsakega naredimo še po dve vzporedni zarezi.

. V veliki ponvi segrejemo za dobra dva prsta olja. Vzhajane flancate postopoma polagamo v vroče olje in jih po obeh straneh zlato ocvremo. Ocvrte flancate s penovko sproti pobiramo iz olja in jih prelagamo na papirnate brisače, da se odcedijo. Še tople flancate posujemo s sladkorjem in postrežemo.

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.