|
kuhanega rjavega fižola |
|
kuhanega drobnega belega fižola |
|
rdeča in 1 zelena paprika |
|
malo večja zelena bučka |
|
česna |
|
manjša pločevinka olupljenega paradižnika |
|
olja |
|
soli in popra |
|
sladke paprike |
|
sekljanega peteršilja |
|
olupljenega in na kocke narezanega krompirja |
|
masla ali margarine |
|
mleka |
|
naribanega sira |
bel in rjav fižol, krompir, ostala zelenjava
Papriko očistimo in zrežemo na kockice. Bučko očistimo in zrežemo na kocke. Česen olupimo in pretlačimo ali na drobno sesekljamo. Krompir v slani vodi skuhamo.
V posodi segrejemo olje, dodamo papriko in česen, mešamo in pražimo, da se paprika malo zmehča. Nato dodamo kocke bučke, premešamo in pokrito dušimo 3 minute. Nazadnje dodamo sladko papriko, odcejen fižol, nasekljan paradižnik in peteršilj, premešamo, po okusu solimo in popramo
Pečico ogrejemo na 190 stopinj. Zelenjavno mešanico preložimo v steklen ali porcelanast pekač. Kuhan krompir odcedimo, dodamo mu maslo in mleko ter zmečkamo v pire. Zelenjavo prekrijemo s krompirjevim pirejem in potresemo s sirom. Pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo približno 25 minut.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.