Screenshot_2
Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec gospodinjskih aparatov, ki jih je imel vsak jugoslovanski dom

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

njena.si
njena.si njena.si
Fižol z zelenjavo pod krompirjevim pokrovom

Čas priprave:

50 min

Tip jedi:

Zelenjavne jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Fižol z zelenjavo pod krompirjevim pokrovom
Sestavine
Št. oseb
kuhanega rjavega fižola
kuhanega drobnega belega fižola
rdeča in 1 zelena paprika
malo večja zelena bučka
česna
manjša pločevinka olupljenega paradižnika
olja
soli in popra
sladke paprike
sekljanega peteršilja
olupljenega in na kocke narezanega krompirja
masla ali margarine
mleka
naribanega sira

Opis

bel in rjav fižol, krompir, ostala zelenjava

Priprava

Papriko očistimo in zrežemo na kockice. Bučko očistimo in zrežemo na kocke. Česen olupimo in pretlačimo ali na drobno sesekljamo. Krompir v slani vodi skuhamo.

V posodi segrejemo olje, dodamo papriko in česen, mešamo in pražimo, da se paprika malo zmehča. Nato dodamo kocke bučke, premešamo in pokrito dušimo 3 minute. Nazadnje dodamo sladko papriko, odcejen fižol, nasekljan paradižnik in peteršilj, premešamo, po okusu solimo in popramo

Pečico ogrejemo na 190 stopinj. Zelenjavno mešanico preložimo v steklen ali porcelanast pekač. Kuhan krompir odcedimo, dodamo mu maslo in mleko ter zmečkamo v pire. Zelenjavo prekrijemo s krompirjevim pirejem in potresemo s sirom. Pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo približno 25 minut.