
Fižol z zelenjavo pod krompirjevim pokrovom
Sestavine | |
---|---|
300 g | kuhanega rjavega fižola |
300 g | kuhanega drobnega belega fižola |
1 kos | rdeča in 1 zelena paprika |
1 kos | malo večja zelena bučka |
2 stroka | česna |
1 kos | manjša pločevinka olupljenega paradižnika |
3 žlice | olja |
1 ščepec | soli in popra |
1 žlička | sladke paprike |
1 žlica | sekljanega peteršilja |
800 g | olupljenega in na kocke narezanega krompirja |
30 g | masla ali margarine |
1 dl | mleka |
100 g | naribanega sira |
Opis
bel in rjav fižol, krompir, ostala zelenjava
Priprava
Papriko očistimo in zrežemo na kockice. Bučko očistimo in zrežemo na kocke. Česen olupimo in pretlačimo ali na drobno sesekljamo. Krompir v slani vodi skuhamo.
V posodi segrejemo olje, dodamo papriko in česen, mešamo in pražimo, da se paprika malo zmehča. Nato dodamo kocke bučke, premešamo in pokrito dušimo 3 minute. Nazadnje dodamo sladko papriko, odcejen fižol, nasekljan paradižnik in peteršilj, premešamo, po okusu solimo in popramo
Pečico ogrejemo na 190 stopinj. Zelenjavno mešanico preložimo v steklen ali porcelanast pekač. Kuhan krompir odcedimo, dodamo mu maslo in mleko ter zmečkamo v pire. Zelenjavo prekrijemo s krompirjevim pirejem in potresemo s sirom. Pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo približno 25 minut.