Fižolova juha z jabolki

Čas priprave:

2 h 10 min

Tip jedi:

Juhe in jedi na žlico

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5. AktivnaZahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Fižolova juha z jabolki
Sestavine
Št. oseb
fižola
lovorov list
olja
manjša čebula
moke
soli
jabolka
sladkorja
cimeta (po želji)

Opis

fižol, lovorov list, olje, čebula, jabolka

Priprava

Čez noč namočen fižol kuhamo v 1,25 l vode, med kuhanjem dodamo lovorov list in solimo. Čebulo na drobno sesekljamo.

V ponvi na olju svetlo prepražimo čebulo, nato primešamo moko, prilijemo zajemalko vode od kuhanja fižola, mešamo in kuhamo 2 minuti ter dodamo fižolu.

Posebej v manjši količini vode skuhamo olupljena in na krhlje narezana jabolka s sladkorjem in cimetom. Ko so mehka, jih pretlačimo ali s paličnim mešalnikom zmiksamo in dodamo fižolu, odstranimo lovorov list, juho prevremo in dosolimo po okusu.

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.