|
fižola |
|
lovorov list |
|
olja |
|
manjša čebula |
|
moke |
|
soli |
|
jabolka |
|
sladkorja |
|
cimeta (po želji) |
fižol, lovorov list, olje, čebula, jabolka
Čez noč namočen fižol kuhamo v 1,25 l vode, med kuhanjem dodamo lovorov list in solimo. Čebulo na drobno sesekljamo.
V ponvi na olju svetlo prepražimo čebulo, nato primešamo moko, prilijemo zajemalko vode od kuhanja fižola, mešamo in kuhamo 2 minuti ter dodamo fižolu.
Posebej v manjši količini vode skuhamo olupljena in na krhlje narezana jabolka s sladkorjem in cimetom. Ko so mehka, jih pretlačimo ali s paličnim mešalnikom zmiksamo in dodamo fižolu, odstranimo lovorov list, juho prevremo in dosolimo po okusu.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.