|
izluščenega graha |
|
mladega stročjega fižola |
|
izluščenih repkov kozic |
|
manjša bela čebula |
|
rdeč feferonček |
|
peresnikov ali drugih kratkih testenin |
|
žlice olivnega olja |
|
soli |
|
popra |
grah, stročji fižol, rakci
Fižol očistimo in narežemo na koščke. Čebulo olupimo in na drobno sesekljamo, feferonček očistimo in narežemo na koleščke. Testenine skuhamo v slanem kropu. Takoj ko so kuhane, vendar pod zobmi še čvrste, jih odcedimo.
V ponvi segrejemo olje, dodamo čebulo, grah, fižol in rakce. Mešamo in pražimo 5 minut, nato solimo in popramo, prilijemo nekaj žlic vroče vode in pokrito dušimo še toliko časa, da se fižol zmehča. Ko voda povre in je fižol kuhan, dodamo odcejene testenine in koleščke feferončka, premešamo in pregrejemo ter takoj postrežemo.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.