Svinjska ribica s stročjim fižolom v ponvi

Čas priprave:

45 min

Tip jedi:

Glavne jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Svinjska ribica s stročjim fižolom v ponvi
Sestavine
Št. oseb
svinjski file
mladega stročjega fižola
korenček
mladega krompirja
olja
gorčice
soli
popra
čiste juhe ali 1/2 jušne kocke

Opis

svinjska ribica, stročji fižol, krompir

Priprava

Meso narežemo na rezine, jih namažemo z mešanico gorčice, žlice olja, soli in popra. Fižol očistimo, korenčka ostrgamo in narežemo na koleščke, krompir dobro umijemo, če je potrebno, tudi olupimo in narežemo na četrtine.

V visoki ponvi segrejemo 2 žlici olja, dodamo fižol in korenje, mešamo in pražimo nekaj minut, da se fižol prevleče z maščobo. Zelenjavo odrinemo ob rob ponve ali jo preložimo na krožnik, v ponev damo koščke mesa in jih po obeh straneh na hitro popečemo.

Mesu, fižolu in korenju dodamo še krompir, prilijemo juho ali vodo in dodamo jušno kocko. Pokrito dušimo toliko časa, da se krompir skuha in tekočina povre. Vmes nekajkrat premešamo.

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.