|
svinjski file |
|
mladega stročjega fižola |
|
korenček |
|
mladega krompirja |
|
olja |
|
gorčice |
|
soli |
|
popra |
|
čiste juhe ali 1/2 jušne kocke |
svinjska ribica, stročji fižol, krompir
Meso narežemo na rezine, jih namažemo z mešanico gorčice, žlice olja, soli in popra. Fižol očistimo, korenčka ostrgamo in narežemo na koleščke, krompir dobro umijemo, če je potrebno, tudi olupimo in narežemo na četrtine.
V visoki ponvi segrejemo 2 žlici olja, dodamo fižol in korenje, mešamo in pražimo nekaj minut, da se fižol prevleče z maščobo. Zelenjavo odrinemo ob rob ponve ali jo preložimo na krožnik, v ponev damo koščke mesa in jih po obeh straneh na hitro popečemo.
Mesu, fižolu in korenju dodamo še krompir, prilijemo juho ali vodo in dodamo jušno kocko. Pokrito dušimo toliko časa, da se krompir skuha in tekočina povre. Vmes nekajkrat premešamo.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.