|
daljših zelenih bučk |
|
korenček |
|
manjši jajčevec |
|
mladi čebulici ali 1 manjša čebula |
|
olja |
|
drobnih kratkih testenin |
|
soli |
|
popra |
|
na drobno sesekljanega peteršilja |
|
parmezana |
bučke, korenček, testenine polžki
Bučki z lupilcem narežemo na trakove, ostanek zrežemo na kockice. V široki posodi ali ponvi zavremo za 2 prsta vode, dodamo 1 žlico olja in solimo. V vrelo tekočino položimo trakove bučk in jih kuhamo od 2 do 3 minute, da se zmehčajo, vendar ostanejo še čvrsti. S trakovi bučk obložimo dno in stene porcelanastih ali steklenih modelčkov (lahko tudi skodelic) ter pustimo, da visijo čez rob.
Korenček olupimo in na drobno zrežemo, jajčevec očistimo in narežemo na kocke, čebulico na drobno zrežemo. V posodi segrejemo 2 žlici olja, dodamo korenček, jajčevec, čebulico in na kockice narezano bučko. Mešamo in pražimo 5 minut, solimo in popramo, nato prilijemo manjšo zajemalko vroče vode ter pokrito dušimo še 15 minut, da se zelenjava skuha in voda povre.
V vreli slani vodi skuhamo testenine. Ko so kuhane, vendar pod zobmi še čvrste, jih odcedimo, zmešamo z zelenjavo in pustimo, da se vse malo ohladi. Nato primešamo peteršilj in parmezan ter napolnimo modelčke. Nadev malo potlačimo in trakove bučk, ki visijo čez rob, prepognemo čez nadev.
Pečico ogrejemo na 190 stopinj. V večji plitev pekač nalijemo za 2 prsta vroče vode, ga damo v pečico, vanj postavimo modelčke in pečemo 20 minut. Nazadnje modelčke vzamemo iz pekača in vsebino zvrnemo na ogrete krožnike.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.