|
sladkega krompirja |
|
gomolja zelene |
|
večji korenček |
|
por |
|
manjši brokoli |
|
soli |
|
olja |
|
koruznega škroba |
|
sojinega mleka |
|
muškatnega oreška |
sladek krompir, zelena, korenček
Sladki krompir in zeleno olupimo in narežemo na 1 cm debele ploščice, korenček ostrgamo in narežemo na paličice, por na debelejše koleščke, brokoli razdelimo na cvetke.
V posodi zavremo 1 l vode, solimo, dodamo sladki krompir, zeleno in korenje ter kuhamo 5 minut, nato dodamo še por in brokoli ter kuhamo še 3 minute. Kuhano zelenjavo dobro odcedimo, vodo lahko uporabimo za pripravo juhe, rižote ali kakšne druge jedi.
Pečico ogrejemo na 180 stopinj. Za bešamelno omako v kozici segrejemo olje, dodamo škrob in mešamo 1 minuto, nato med mešanjem postopoma prilivamo sojino mleko. Kuhamo in mešamo toliko časa, da se zmes začne gostiti, solimo in začinimo z muškatnim oreškom.
Pekač namažemo z oljem, vanj naložimo odcejeno zelenjavo in jo prelijemo z bešamelno omako. Pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo toliko časa, da bešamel začne dobivati temnejše pike.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.